Catalunya Diari

Albesa acull una nova edició de la Cursa de la Cordera, la més antiga de Catalunya

Se celebra a la localitat des del 1590, any en què es té la primera documentació d'aquest certamen esportiu

Imatge de la cursa l'any 1980
Imatge de la cursa l'any 1980 | LleidaDiari.cat

Albesa acollirà diumenge, 2 de setembre a partir de les 9.00 hores, una nova edició de la Cursa de la Cordera, XL Memorial Josep Fontanet, la més antiga documentada a tota Catalunya. La competició comptarà amb recorreguts de deu i cinc quilòmetres (1a categoria), cursa popular per a nois i noies de dotze a quinze anys (2a categoria, 2000 metres) i de deu i onze anys (3a categoria, 1000 metres), curses infantils segons la data de naixement i una caminada popular de cinc quilòmetres. Totes les categories de curses i la caminada popular són circulars i tindran sortida i arribada a la plaça de la Pedrera de la localitat. Les curses populars començaran a partir de les 11.00 hores. 

Les inscripcions per a les curses de la 1a categoria estan limitades a 250 participants i es poden formalitzar fins al 30 d'agost a www.iter5.cat o el mateix dia de la competició fins a les 8.30 hores. Pel que fa a les curses populars per a nois i noies, les inscripcions s'han de formalitzar abans de les 14.00 hores del 28 d'agost a la mateixa web o el dia 2 de setembre abans de les 10.30 hores. I per participar en la caminada popular, les inscripcions es poden formalitzar fins al 30 d'agost a la mateixa web www.iter5.cat.

Imatge de la cursa l'any 1983
Imatge de la cursa l'any 1983 | LleidaDiari.cat

 

La Cursa de la Cordera se celebra a Albesa des de l'any 1590, primera data que es té documentada, i es tracta de la més antiga i continuada en el temps de les que es documenten a tota Catalunya. La cursa déu el seu nom al premi que rebia el guanyador, una cordera, i és representativa dels costums i tradicions ja perduts a les comarques de Ponent i de l'Ebre, on durant segles s'han disputat aquest tipus de competicions esportives on els joves demostraven la seva potència i velocitat.


Comentaris

envia el comentari