Catalunya Diari

L’Albi incorpora els caragols com a novetat en la tradicional fira artesanal

Tindrà lloc el proper 15 de març amb l’organització de diverses activitats

Imatge de la presentació
L’Albi incorpora els caragols com a novetat en la tradicional fira artesanal | LleidaDiari.cat

El vicepresident Jordi Latorre ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de FirAlbi. Fira dels Caragols i els Tres Tombs de l'Albi, que se celebrarà el dia 15 de març.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu; el regidor, Jaume Farré, i Ferran Perdrix, president de la Fecoll.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La fira incorpora els caragols

Anna Feliu ha destacat que enguany, com a novetat, la fira incorpora els caragols, ja que ha explicat que els albinencs són coneguts com a caragols i es vol aportar una nova dimensió al certamen que fins ara es basava en els productes artesanals. Així es farà un aplec solidari en què els beneficis aniran destinats a fer front als estralls que va provocar la rubinada del passat més d'octubre.

La jornada s'iniciarà amb un esmorzar de brasa, a càrrec de l'Associació de Dones l'Alosa, i l'obertura de les parades, exposició de botelles de colònia del Ramon, rutes amb ponis, tallers de sabó i espelmes o cursa de caragols, entre altres. També hi haurà portes obertes a l'ermita de Sant Cosme i Sant Damià i al castell de l'Albi amb els Amics de les Belles Arts.

S'iniciarà el tradicional Tres Tombs amb una seixantena de cavalls i carruatges

A les 12.00 hores s'iniciarà el tradicional Tres Tombs amb una seixantena de cavalls i carruatges amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Seguirà amb degustació de tapes de caragols a la gormanda, a càrrec de la Federació de Colles Caragoleres de Lleida. La recaptació anirà íntegrament destinada a l'Associació dels Amics de les Belles Arts per a la cura, neteja i manteniment del patrimoni local. La jornada matinal acabarà amb un dinar popular al pavelló (14.30 hores). També hi haurà cercaviles amb els grallers de l'Albi, la Tropa del Caragol.

Jordi Latorre ha destacat l'especial interès per la fira en un any en què municipis com l'Albi han patit estralls com la rubinada que va emportar-se una bona part de patrimoni tant natural com particular. En aquest sentit, Ferran Perdrix ha dit que aquesta caragolada solidària vol ser el primer de molts motius de col·laboració amb el poble, i que de seguida que se'ls va proposar participar en la fira van veure que responia a l'esperit finalista que té la Fecoll en totes les activitats que organitza o en les quals participa al llarg de l'any.

El certamen firal es farà a la zona més afectada pels aiguats per tal d'anar recuperant, tant com sigui possible, la dinamització de la zona. A la tarda hi haurà animació infantil amb 'Una de pirates'.


Comentaris

envia el comentari