Catalunya Diari

L’alcalde d’Alcarràs reorganitza l’equip de Govern després de la polèmica

Mentre la suspensió temporal preventiva aprovada es mantingui; els tres primers regidors del grup de Junts assumiran les competències de les quals se n'ocupava Ezquerra

L'alcalde de l'ajuntament d'Alcarràs, a la comarca del Segrià, Jordi Janés, ha formulat aquest dimarts 10 d'agost una primera proposta per reorganitzar el govern municipal després de la suspensió temporal de Manel Ezquerra com a primer tinent d'alcalde i regidor de Governació, Personal, Esports, Polítiques Digitals, Comunicació i Transparència.
 

En aquesta primera proposta, es planteja que els tres primers regidors de la llista que va presentar Junts a les darreres municipals (Jordi Janés, Ester Ibars i Gerard Companys) assumeixin les regidories de les quals fins ara se n'ocupava Manel Ezquerra i que Ester Ibars es converteixi en primera tinent alcalde.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa als altres dos regidors de Sempre Alcarràs (Dolors Gòdia i Josep Siscart), es respecten les seves competències ja que encara no han formalitzat cap dels dos l'anunci de renúncia a formar part de l'equip de govern que van realitzar en fer-se efectiva la suspensió temporal de Manel Ezquerra. Janés els sol·licita a tots dos que reconsiderin el seu anunci.

Imatge de Jordi Janés, alcalde d'Alcarràs
L’alcalde d’Alcarràs reorganitza l’equip de Govern després de la polèmica | LleidaDiari.cat

Janés assumeix les competències de Governació i Personal

En la proposta formulada, Janés n'assumeix la totalitat de les competències de Governació i Personal, les quals gestionava al 50% amb Ezquerra; nomena Ester Ibars, fins ara regidora de Patrimoni i Hisenda, Esports i Salut, Benestar Social i Dona, primera tinent alcalde i la designa també, en tant que regidora d'Esports, per encarregar-se de totes les competències associades a aquesta àrea, les quals gestionava juntament amb Manel Ezquerra fins a la setmana passada.
 

Pel que fa a les àrees de Polítiques Digitals i Comunicació i Transparència que gestionava Ezquerra en solitari, es planteja que d'elles se n'ocupi Gerard Companys, regidor de Cultura, Joventut i Festes. 
 

La reordenació proposada per l'alcalde, no afecta Josep Siscart (regidor d'Urbanisme i Espais Públics) i Dolors Gòdia (regidora d'Ensenyament; Salut, Benestar Social i Dona i Patrimoni), els altres dos edils del grup municipal de Sempre Alcarràs donat que, fins ara, cap dels dos ha formalitzat la renúncia  a seguir com a part de l'equip de govern que van anunciar en fer-se pública la suspensió temporal de funcions i competències de Manel Ezquerra.
 

Aprofitant aquesta circumstància, l'alcalde Jordi Janés, els ha tornat a oferir diàleg, acord i consens: «no redistribuïm les seves carteres perquè la seva sortida de govern no ha estat formalitzada encara. Aprofito, doncs, per cridar-los a reconsiderar el que van manifestar ara fa uns dies i demanar-los que es tornin a activar com a membres de l'equip de govern i a seguir afrontant els nombrosos reptes de futur que es plantegen per a Alcarràs».  
 

Si, finalment, els altres dos regidors de Sempre Alcarràs continuen dins l'equip de govern, es plantejarà la possibilitat de nomenar la regidora Dolors Gòdia com a primer tinent alcalde i assignar a ella i a Josep Siscart algunes de les responsabilitats de les quals se n'encarregava Ezquerra.
 

A més a més, Janés ha avançat que, si es demostra que el fins a la setmana passada primer tinent alcalde alcarrassí no va incórrer en cap delicte o falta administrativa greu aquest 30 de juliol, podrà retornar, si ell ho vol, al ple exercici de les funcions i competències de les quals se n'ocupava fins aquell moment.   


Comentaris

envia el comentari