Catalunya Diari

Alcaldes del Pallars tornen a denunciar l'allau de turistes els caps de setmana

Es pregunten si aquest és el model turístic que volen pel territori

El Pirineu lleidatà ha viscut molt tranquil durant un confinament que ha donat un respir a la natura. Això no obstant, el fi de l'estat d'alarma està començat a deixar imatges que no agraden a tots els alcaldes que veuen com els seus espais naturals tornen a omplir-se de turistes d'una forma descontrolada.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha publicat aquest passat cap de setmana una imatge en la qual es pot veure la quantitat de turismes aparcats als marges de les carreteres locals d'aquest espai del Pallars Jussà. Concretament, Navarra ha escrit en un tuit que: «Aquest és el model turístic que volem per al nostre territori? Els que heu promocionat i promocioneu tant #montrebei us en fareu responsables si hi ha una desgràcia? Al nostre municipi #santestevedelasarga, això, així no!!!».

D'aquesta forma, pretén denunciar l'allau de persones que han envaït de nou el Pirineu i que, tot i que sempre són ben rebut, des de les administracions locals demanen que es respectin les normes, els aforaments i que no es desplacin sense mesura cap a una zona rural que preserva la natura i el seu ecosistema per damunt de qualsevol interès econòmic.

Camarasa alerta d'una allau visitants i vehicles el cap de setmana

D'igual forma, a principis del mes de juny, l'alcaldessa de Camarasa, a la Noguera, Elisabet Lizaso, va alertar de l'allau de visitants i vehicles i va demanar «responsabilitat i solidaritat».

A través de les xarxes socials va publicar fotografies en les quals s'apreciaven autocaravanes i cotxes sobre les voreres de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. «Cansada, trista i enrabiada. Acabem el cap de setmana esfereïts de la gentada d'arreu que ha vingut a la nostra zona», va escriure Lizaso, que va recordar que la regió sanitària de Lleida seguia llavors en fase 1. Es preguntava també si totes les persones que hi havien anat estan federades i practiquen esport, ja que «fer pícnic no ho és», va afegir.


Comentaris

envia el comentari