Catalunya Diari

Alcaldes del Segrià demanen «corresponsabilitat» a la ciutadania després del tancament perimetral

Lleida i sis pobles del Baix Segre mantenen les restriccions

Pla mitjà on es pot veure un control dels mossos pel confinament del Segrià a l'accés a l'A-2 a Soses
Alcaldes del Segrià demanen "corresponsabilitat" a la ciutadania | LleidaDiari.cat

Els veïns del Segrià ja poden tornar a sortir i entrar de la comarca, després que aquest diumenge, a les 12 del migdia, s'hagi aixecat el confinament perimetral, passats els 15 dies des que aquest es va decretar, el 4 de juliol.

El confinament sever però, es manté encara a la ciutat de Lleida i als pobles del Baix Segre d'Aitona, Alcarràs, la Granja d'Escarp, Soses, Seròs i Torres de Segre. De la resta de poblacions, 26 mantenen les mesures restrictives contra la covid-19, mentre les altres cinc restants han quedat fora. Alcaldes de la comarca demanen «corresponsabilitat» a la ciutadania per complir les recomanacions d'evitar desplaçaments innecessaris i mantenir les mesures de seguretat i distància.

Moltes preguntes de veïns dient si ja podien marxar

«He rebut moltes preguntes de veïns dient si ja podien marxar», ha explicat l'alcalde de Corbins, Jordi Verdú. Així, ha demanat «corresponsabilitat» a la ciutadania i s'ha mostrat preocupat que hi hagi gent que vulgui aprofitar l'aixecament perimetral de la comarca per marxar «quan ara el que es recomana és que ens quedem i no ens movem».

Massalcoreig és un dels cinc pobles, juntament amb Artesa de Lleida, Benavent de Segrià, Gimenells i Sarroca de Lleida, on des d'aquest diumenge al migdia no hi ha restriccions de cap tipus. Tot i això, la seva alcaldessa, Montserrat Jové, també ha fet una crida a la ciutadania a no abaixar la guàrdia. «Si la gent no creem consciència i, tot i les recomanacions de no marxar anem a la platja perquè ningú et pot dir res, no té cap sentit».

Tot i la preocupació, l'alcalde de Corbins considera que el confinament perimetral no va ser un encert. «No ho vaig trobar lògic», ha dit Verdú, que ha afegit que ha estat més «útil» actuar a les zones de la comarca que concentren el número més gran de casos, és a dir, Lleida i els sis municipis del Baix Segre. Un punt de vista que també comparteix l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, que considera que el tancament hauria de ser «molt quirúrgic i selectiu».

La Policia Local no tingui accés a les dades de les persones que han de fer confinament

La principal crítica que té Ibarz pel que fa a les mesures que es van prendre fa 15 dies, és que la Policia Local no tingui accés a les dades de les persones que han de fer confinament domiciliari. «El CAP hauria de passar les dades perquè la policia pugui vetllar perquè aquest agent faci el confinament», ja que del contrari, ha dit, «només anem amb la fe d'esperar que la gent no surti, i sabem que hi ha gent que ho fa i altra que no».

Amb la fi del confinament perimetral del Segrià, els Mossos d'Esquadra han indicat que aquest diumenge quedarà desmuntat el centre de comandament avançat que es va instal·lar a l'àrea de servei de Vila-sana (Pla d'Urgell), al costat de l'autovia A-2, per coordinar el confinament del Segrià i desplegar els controls de trànsit per controlar el confinament.


Comentaris

envia el comentari