Catalunya Diari

Alcanó celebra diumenge la Festa de l'Oli amb tastos i visites guiades

També tindrà lloc un esmorzar

Imatge d'arxiu de l'activitat Fes de pagès de l'any passat
Imatge d'arxiu de l'activitat Fes de pagès de l'any passat | LleidaDiari.cat

El Molí d'Alcanó será escenari aquest diumenge d'una nova edició dels Camins d'Or Líquid, amb una sèrie d'activitats per apropar a la gent un dels majors tresors de la nostra terra, com és l'oli verge extra. A partir de les 9.00 hores se celebrarà un esmorzar popular per tastar el nou oli verge extra, a les mateixes instal·lacions de la Cooperativa. També, tindrà lloc una visita guiada al Molí d'Oli, que aquest diumenge xafarà olives per tal que els presents en vegin el funcionament.

La trobada continuarà amb una visita a un camp d'oliveres de la zona, per tal que els mateixos socis i agricultors ensenyin a les famílies diferents mètodes de collir. I fins i tot, els participants podran provar les seves habilitats en la recol·lecció. El Molí obrirà la seva Agrobotiga, per tal que la gent assistent pugui adquirir l'oli nou L'Or de Ponent.

La tardor i la seva festa de l'oli a la demarcació de Lleida

La setmana passada es va celebrar l'11a edició de la Fira de l'Oli de Juncosa. Durant tot el cap de setmana la fira es va posar en marxa amb venda d'oli d'oliva verge extra a la Cooperativa i amb parades a la plaça de productes d'elaboració artesana, sense oblidar activitats paral·leles, com ara una caminada a l'ermita de Sant Joan, un esmorzar de pa amb oli i xocolata, visites guiades al molí en funcionament, un taller de pol·linització per a nens i un dinar a la Sala del Ball organitzat per l'Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa. A més, cal destacar també la xarrada 'L'Oli de Juncosa a la gastronomia', a càrrec de la xef Montse Freixa, del Restaurant El Castell de la Floresta, un acte que va tenir lloc a la tarda a la Casa de la Cultura.

D'altra banda, uns dies abans, el municipi de la Granadella, a les Garrigues, va reviure la tradició de fer oli com es feia fa 100 anys. Ho va fer posant en marxa el Molí Antic, que es troba al Museu de l'Oli, davant d'un públic encuriosit que va visitar la primera fira dedicada a aquest producte que es feia aquesta temporada a Catalunya. Entre les diverses activitats que es van programar durant el dia, destaca la jornada tècnica «Oli de collita avançada, Salut i Gastronomia» en què hi va participar el Director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, juntament amb l'alcalde del municipi, Carles Gibert, i el president de la Cooperativa de La Granadella, Ramon Barrull, que va explicar «que collir l'oliva abans permet mantenir algunes propietats de l'oli que són beneficioses per la salut».


Comentaris

envia el comentari