Catalunya Diari

Alcarràs activa una recollida de fons per finançar obres de manteniment a l’església

Cal recaptar uns 8.000 euros per executar actuacions a la teulada i les bigues llomeres que sustenten la cúpula del temple

Imatge de l'església d'Alcarràs
Alcarràs activa una recollida de fons per finançar obres de manteniment a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció | LleidaDiari.cat

L'ajuntament d'Alcarràs, juntament amb els responsables de la parròquia de la Mare de Déu de l'Assumpció, ha activat aquest mes de novembre una campanya de recollida de fons o crowdfunding per tal de finançar un seguit d'obres de manteniment i conservació a l'església d'Alcarràs. La campanya activada té com a nom Salvem el Patrimoni Històric.

«Actualment, i per tal d'evitar possibles mals majors, cal actuar a les bigues que sustenten la cúpula del temple i a la teulada. Segons els tècnics, és imprescindible reemplaçar les llomeres actuals per altres de noves. El cost de tot plegat ronda els 8.000 euros i, d'acord amb la parròquia, s'activa ara aquesta recollida de donatius», explica l'alcalde, Manel Ezquerra. El Bisbat de Lleida també finançarà part de l'actuació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aportacions que es considerin convenients realitzant transferència bancària

Qui ho vulgui, pot realitzar les aportacions que consideri convenients realitzant transferència bancària al compte ES44 008152088100006087121 o, si així ho prefereix, lliurar la quantitat que decideixi en metàl·lic a l'ajuntament. «Som conscients que cal facilitar els tràmits a tothom i que, a Alcarràs igual que arreu de Catalunya, hi ha persones que prefereixen treballar amb diners físics. Per això activem aquestes dues vies de col·laboració. El nostre patrimoni s'ho val», explica el primer tinent d'alcalde, Jordi Janés.

L'església d'Alcarràs, amb planta trapezoidal de tres naus, combina en la seva arquitectura els estils barroc i neoclàssic i es va construir a sobre del que fou el castell d'Alcarràs. D'aquest castell, encara perviuen restes notables d'alguns dels seus compartiments sota el paviment del temple. L'església es va completar, segons figura a la seva façana, l'any 1786 i ha estat objecte de diferents restauracions durant la seva dilatada història. La darrera va tindre lloc durant els primers anys d'aquest segle XXI. Ara, de nou, cal actuar per garantir el seu futur. També, durant el que resta d'any, està previst renovar la maquinària del rellotge amb el qual compta. Aquesta actuació, finançada per l'ajuntament, té un pressupost d'uns 5.000 euros.


Comentaris

envia el comentari