Catalunya Diari

Alcarràs activa un servei de préstec de jocs de taula per les famílies

A hores d’ara, n’hi ha a disposició trenta-cinc de diferents

Imatge de jocs de taula
Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un servei de préstec de jocs de taula per les famílies | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs ha activat aquesta tardor a la Biblioteca Joaquim Montoy un nou servei gratuït per les famílies: el préstec de jocs de taula per totes les edats. A hores d'ara, n'hi ha disponibles trenta-cinc de diferents i l'èxit del nou servei ha estat rotund.

Així ho explica Gerard Companys, regidor de Cultura: «Malauradament, durant aquests darrers mesos, tothom hem vist com ha canviat la realitat quotidiana i, especialment pel jovent i la quitxalla, s'han reduït les opcions d'oci. Dins d'aquest context de pandèmia al qual sortides i desplaçaments s'han de reduir al mínim, cal explorar altres opcions de lleure», assenyala.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una breu descripció del joc

Dins del llistat de jocs de taula disponibles, n'hi ha de tots els tipus i per totes les edats i, a la Biblioteca, es presenten acompanyats d'una fitxa descriptiva a la qual es detalla quants jugadors fan falta per gaudir-ne d'una partida, l'edat per la qual estan pensats i, també, el temps habitual de duració d'una partida tipus. Tot plegat, s'acompanya d'una breu descripció del joc per tal de permetre a cada usuari triar aquell que més s'adapta a les circumstàncies i necessitats de la seva família. Entre els jocs disponibles; podem citar, per exemple; Cluedo, Rummikub, Dixit, Codi Secret o el Rei dels Daus.

«He triat jocs de tota mena; des de clàssics per tothom coneguts fins a altres de caràcter més innovador; però tots tenen en comú el ser respectuós amb tots els col·lectius i permetre gaudir d'una estona de diversió i companyonia dins del grup habitual de convivència», explica Companys. El rotund èxit del nou servei – hi ha hagut dies sense cap joc disponible- fa que, des del consistori, es valori la possibilitat d'ampliar el llistat de propostes a disposició.


Comentaris

envia el comentari