Catalunya Diari

Alcarràs anul·la tots els actes amb gent de la seva Festa Major 2020

Manté el Castell de Focs, així com la proclamació de pubilles i hereus i l’actuació de Quim Masferrer, que seran sense públic i retransmesos per YouTube

Imatge de part del cartell de la Festa Major d'Alcarràs
Alcarràs anul·la tots els actes amb gent de la seva Festa Major 2020, per recomanació del Departament de Salut | LleidaDiari.cat

Alcarràs anul·la tots els actes amb gent de la seva Festa Major 2020, per recomanació del Departament de Salut, tot i que manté el Castell de Focs, així com la proclamació de pubilles i hereus i l'actuació de Quim Masferrer, que seran sense públic i retransmesos per YouTube.

Des del Departament de Salut, s'ha dirigit una missiva al consistori en la qual es detalla que, a conseqüència de l'emergència sanitària en curs, cal «evitar qualsevol acte que comporti agregació de persones pel gran risc de contagi que pot suposar».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És necessari evitar qualsevol acte que comporti agregació de persones

Una directriu dirigida per escrit a l'ajuntament d'Alcarràs des de la Secretaria de Salut Pública en la qual es detalla que, «en relació amb la propera Festa Major d'aquest any 2020» és necessari «evitar qualsevol acte que comporti agregació de persones pel gran risc de contagi que pot suposar» ha motivat l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcarràs a modificar novament el format de les celebracions previstes entre els pròxims 26 i 30 d'agost, i limitar la Festa Major d'estiu d'enguany a tres únics actes, de la vintena que tenia previstos, amb fortes mesures de seguretat.

Dos d'aquests actes seran la lectura del pregó i la proclamació de les pubilles i hereus del 2020, del dia 26, i la representació de l'obra Bona Gent de Quim Masferrer, el dia 28, que se celebraran sense públic i, per tal que la població en pugui gaudir d'ells amb seguretat, s'emetran en directe al canal de Youtube de l'ajuntament d'Alcarràs. La Festa Major es tancarà el dia 30 amb el Castell de Focs, del qual la població podrà gaudir des dels seus balcons i terrasses, reunint-se en grups de menys de deu persones.

Perill d'una segona onada de la pandèmia

La decisió ha estat presa el mateix dia que l'evolució de l'emergència sanitària en curs ha decidit la Generalitat de Catalunya a decretar mesures addicionals més restrictives per tal de frenar l'expansió del virus i reduir el perill d'una segona onada de la pandèmia. Per tal d'atenuar en la mesura del possible les afectacions que pugui generar la decisió presa avui en relació amb la Festa Major d'estiu, aquesta mateixa tarda la regidoria de Festes de l'ajuntament d'Alcarràs ha comunicat la decisió a les empreses, entitats i professionals que havien de participar en els diferents actes que queden suspesos.

«El programa de Festes s'havia preparat amb molta cura, il·lusió i voluntat de garantir en tot moment la seguretat plena per les persones, però els darrers esdeveniments arreu del país i a casa nostra ens fan prendre aquesta decisió. De fet, el Procicat ha estat en tot moment al cas de tot el procés de preparació de la Festa Major i no va trobar inconvenients, però ara la situació ha canviat no tan sols aquí, sinó a tot Catalunya», ha exposat l'alcalde Manel Ezquerra. «En rebre la directriu del Departament de Salut, tot i ser només a dos dies de l'inici de la Festa Major, hem hagut de prendre l'única decisió possible a hores d'ara. El lleure és un dret, però per sobre hi ha l'interès general de preservar la salut de tothom i si Salut ens insta ara a això, s'ha d'acatar per respecte, seguretat i responsabilitat», explica Ezquerra.

L'alcalde ha demanat també disculpes

L'alcalde ha demanat també disculpes a tots els alcarrassins i alcarrassines: «Tothom qui ha fet cues per aconseguir entrades; qui, tot i fer-ne, no ha pogut aconseguir entrades per algun acte al qual volia assistir; qui ha col·laborat d'una manera o d'una altra en la preparació de la Festa, i qui esperava gaudir d'uns dies diferents a Alcarràs després d'un any molt dur pel nostre poble, mereix les nostres disculpes. Des de Salut, no ens han deixat més opció».

Des de la regidoria de Festes, el regidor Gerard Companys agraeix a la Comissió de Festes i tots els particulars, les entitats i els professionals implicats en el disseny del programa de Festes d'enguany la seva dedicació: «Agraïm, com no pot ser d'altra manera, la feina, les il·lusions, el compromís, la responsabilitat i la imaginació que totes les persones implicades en l'organització de la Festa Major d'enguany han posat al servei del poble i demanem a tothom comprensió».

La salut de les persones està per sobre de tot

Companys ha afegit que «a Alcarràs, hem fet els deures i havíem previst una Festa Major organitzada amb mesures que garantien la seguretat de tothom i permetien gaudir de la cultura i el lleure sense riscos. Ara, a dos dies de l'inici de tot, ens fan arribar una directriu que ens insta a suspendre i ho farem, perquè la salut de les persones està per sobre de tot i les circumstàncies del país, de la comarca i del municipi no es poden obviar, però pensem que tot plegat podia haver-se fet d'una altra manera. Nosaltres som els primers que haguéssim volgut una situació diferent, però no podem fer res més perquè la responsabilitat, ara, és nostra. Esperem que tot canviï i podem tornar a organitzar actes culturals i de lleure tan aviat com es pugui, ja que voldrà dir que ja no hi haurà risc per a les persones».


Comentaris

envia el comentari