Catalunya Diari

Alcarràs aprova una moció «en defensa dels drets civils i polítics i per la llibertat dels presos polítics»

La localitat ha celebrat aquest dissabte un ple extraordinari

Imatge de la votació de la moció «en defensa dels drets civils i polítics i per la llibertat dels presos polítics».
Imatge de la votació de la moció «en defensa dels drets civils i polítics i per la llibertat dels presos polítics». | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs ha celebrat aquest dissabte un ple extraordinari al centre social Lo Casino com a resposta a la decisió d'aquest divendres del Suprem d'empresonar Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa. També per rebutjar el que es considera «l'exili forçós» dels qui estan a l'estranger, segons ha explicat l'alcalde, Miquel Serra. La moció, que ha estat aprovada pels grups d'ERC, PDeCAT i SA (el regidor del PP no ha assistit al ple), expressa que el consistori no assistirà als actes on assisteixin càrrecs del govern de l'estat espanyol «mentre no canviï la situació d'empresonament» dels polítics i líders socials independentistes.

El primer punt de la moció és «exigir la llibertat immediata dels presos polítics» i continua assegurant que «defensem la dignitat i la sobirania de les institucions catalanes i denunciem la intolerable judicialització de la política que afecta a tota la societat civil, les institucions i els debats parlamentaris». El tercer punt insisteix en la «defensa dels drets polítics de tots els diputats i diputades escollits democràticament, així com dels representants de la societat civil i els membres del Govern i denunciem altre cop la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta a tota la ciutadania de Catalunya». En el quant, l'Ajuntament d'Alcarràs fa «una crida als demòcrates de Catalunya, als demòcrates dels Països Catalans i de la resta de nacions de l'estat espanyol i també d'Europa a mobilitzar-nos de forma pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics». 

Finalment, s'acorda que «l'Ajuntament d'Alcarràs no assistirà als actes on assisteixin càrrecs del govern de l'estat espanyol ja siguin organitzats per aquests o per tercers. Tampoc convidarà a cap acte institucional a cap d'aquests càrrecs mentre no canviï la situació d'empresonament dels presos polítics».


Comentaris

envia el comentari