Catalunya Diari

Alcarràs aprova un pressupost de 8,5 milions d'euros i manté la baixada de la pressió fiscal

La primera fase del cementiri, el canvi de gespa per al camp de futbol o el punt d'informació juvenil, entre les inversions

Façana de l'Ajuntament d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

El ple de l'Ajuntament d'Alcarràs va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC), l'abstenció del PP i els vots en contra de PdCat i SA el pressupost d'aquest 2017, que serà de 8,578 milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Jaume Bernis, va destacar que es tracta d'un pressupost que compleix amb la llei d'Estabilitat Presspustària i amb la regla de despesa, continuant, d'aquesta manera, amb la tendència dels darrers anys en què l'objectiu ha estat el d'anar reduint l'endeutament municipal. «El pressupost ha estat elaborat amb l'objectiu de continuar baixant la pressió fiscal a la ciutadania, però incrementant els serveis i la millora en equipaments públics», va destacar. El pressupost s'ha aprovat després de la incorporació de la plaça d'interventora per a l'Ajuntament, tal com anava reivindicant.

Pel que fa a les inversions, i per àrees, cal destacar que, en Ensenyament s'inclouen partides per a millores en els edificis de les escoles Comtes de Torregrossa i Parc del Saladar; en la regidoria de Patrimoni, s'inclou una partida per a habilitar a l'antic magatzem Sauret un centre per als antics estris agrícoles. Pel que fa a la Regidoria de Camins, destacar l'augment del 50% en millora i asfaltat dels camins. I, també per completar el Camí del Riu, una via verda habilitada ara fa un any i que ha de ser un lloc de passeig i esport. En Cultura i Festes, destacar, segons va explicar l'equip de govern, mantenir l'oferta de la Petita Agenda (per a públic infantil), les Nits a la Fresca (per als caps de setmana d'estiu) i continuar amb les col·laboracions amb el sector de la restauració, promovent actes com el Corre Tapes o les Torrades a la Fresca, entre d'altres.

En Urbanisme, destacar la primera fase de construcció del nou cementiri, així com la tercera fase del CAP i l'arranjament d'un camí annex, com és el de Carlos Salinas de Gamíndez. Així mateix, l'equip de govern preveu canviar l'enllumenat públic per substituir-lo per llums led, per tal de reduir despesa energètica. En Joventut, destacar que es continuarà amb l'aplicació del Pla Local de Joventut i amb l'activació de xerrades i tallers d'emprenedoria per als joves. En la parcel·la d'Esports, la principal inversió serà en la substitució de la gespa del camp de futbol. La Regidoria de Serveis Socials continuarà amb el manteniment dels programes socials endegats, tant pel que fa a l'atenció social, com també de la dona i d'altres. Així mateix, s'inclou una partida per millorar la Llar de Jubilats.

L'alcalde, Miquel Serra, va destacar la importància d'aquest pressupost, pel que fa a mantenir i ampliar serveis cap a les persones. En seguretat es continuarà amb les línies ja iniciades en anys anteriors, i que tan bons resultats estan donant pel que fa a descens dels delictes, segons s'ha pogut comprovar en les darreres reunions de les Juntes Locals de Seguretat. I, pel que fa a Promoció Econòmica, amb l'impuls de Fires, com la Fira del Comerç i el Rebost, que ja ha esdevingut referent en el panorama de fires de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari