Catalunya Diari

Alcarràs comença a sancionar per l'ús inadequat de patinets i altres VMP a la via pública

La Policia Local ha realitzat accions formatives als centres escolars sobre l'ús d'aquest vehicle

L'Ajuntament d'Alcarràs, mitjançant la Policia Local del municipi, ha començat aquesta primavera a sancionar per l'ús irresponsable de patinets elèctrics i altres VMP a la via pública.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les sancions arriben després de completar-se les accions formatives que han estat dutes a terme per la Policia Local aquesta primavera als centres escolars del municipi per tal de conscienciar al jovent d'Alcarràs de la necessitat d'utilitzar els patinets elèctrics i els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) d'acord amb les normes que es fixen a l'Ordenança Reguladora del Trànsit, que ha estat modificada aquest any per poder garantir la seguretat de tothom davant la proliferació d'aquests vehicles.

Sessions informatives sobre l'ús dels patinets elèctrics i vehicles VMP. Imatge del 25 de juny de 2021
Sessions informatives sobre l'ús dels patinets elèctrics i vehicles VMP | LleidaDiari.cat

Normativa específica a Alcarràs

A Alcarràs, l'Ordenança Municipal de Trànsit inclou un seguit d'articles específics que s'han introduït a la norma per donar resposta a la situació generada per la proliferació d'aquest tipus de màquines. Abans, a la tardor del 2020, s'havia impulsat ja una primera campanya de sensibilització per promoure un ús responsable d'aquestes màquines. A la vila, els patinets elèctrics i similars no poden circular per voreres i zones de vianants com ara el tram del carrer Major que va des de la plaça de l'Església fins al carrer Joan Maragall i sí que ho poden fer a parcs i places, zones 30 i espais on vorera i calçada estiguin al mateix nivell. La velocitat màxima permesa és de 10 km/h a parcs, places i passejos i de 25 km/h a les altres zones on es permet la circulació, com les zones 30.

L'ús d'aquests vehicles queda limitat a persones més grans de 16 anys i els menors d'aquesta edat només en poden fer ús a espais tancats al trànsit i sota la supervisió de persones tutores. Com a norma general, es fixa l'obligació de conduir aquests vehicles amb diligència i precaució, a un mínim d'un metre dels vianants i la línia de façanes, sense haver consumit drogues i sense una taxa d'alcohol superior al límit permès. Els vehicles de mobilitat personal amb motor i dues rodes han de ser conduïts amb casc i portar avisador acústic i s'han d'estacionar a llocs reservats o espais on no entorpeixin el trànsit de vianants o la circulació de vehicles. Mai es poden subjectar a arbres o elements del mobiliari urbà als quals puguin causar desperfectes.

S'han fet formacions a més de 300 persones

S'han dut a terme diferents formacions que han arribat a més de 300 persones joves i adolescents, on s'ha informat sobre la nova normativa en vigor i els riscos derivats de la utilització incorrecta d'aquests vehicles, que poden arribar a desenvolupar velocitats notables.

Ramon Bernat, caporal de la Policia Local, destaca la bona predisposició del jovent en les xerrades: «hem treballat amb alumnat de sisè de Primària a l'Escola Parc del Saladar i l'Escola Comtes de Torregrossa i amb l'alumnat de l'Institut d'Alcarràs. Primerament, hi ha una reacció de sorpresa quan s'informa de les limitacions, però estem satisfets: les sancions, fins ara han estat imposades totes elles a persones adultes que no formen part del col·lectiu al qual ens hem dirigit».

 


Comentaris

envia el comentari