Catalunya Diari

Alcarràs convoca a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans

Entre els participants, se sortejaran disset menús valorats en un màxim de 20 euros elaborats per cada un dels establiments hostalers alcarrassins

Cartell del concurs de panellets que organitzen a Alcarràs
Alcarràs convoca a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs ha convocat aquesta setmana a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans elaborats a les llars alcarrassines per tal de fomentar aquesta tradició tan arrelada al territori i, de retruc, donar suport als disset establiments hostalers de la vila que ofereixen aquests dies menjar per emportar a domicili i serveis d'entrega de menús a casa de la clientela aquests dies arran de les restriccions dictades per les autoritats sanitàries a conseqüència de la pandèmia.

Així, per participar, només és necessari pujar als perfils i pàgines que l'ajuntament d'Alcarràs manté oberts a xarxes com ara Instagram o Facebook una imatge dels panellets que s'han elaborat i publicar-la identificada amb l'etiqueta #panelletsalcarràs2020. D'entre tots els participants, se sortejaran disset menús valorats en un màxim de vint euros. La xifra de disset es tria perquè són precisament disset els establiments hostalers alcarrassins que aquests dies ofereixen serveis d'entrega de menjar a domicili o de recollida al local.

No volen que es perdin les tradicions

«Ho fem perquè, tot i les singularitats d'aquesta diada de Tots Sants, no volem que les tradicions es perdin. A més a més, de retruc, aconseguim també donar suport als nostres establiments hostalers que, tot i la pandèmia i les darreres restriccions dictades, continuen al servei de tothom i treballen amb la mateixa qualitat de sempre», explica el regidor de Cultura, Gerard Companys. Aquest mes d'octubre, i en paral·lel a les restriccions dictades que afecten el funcionament dels establiments del sector de la restauració, des del consistori s'ha elaborat un llistat de restaurants, bars, cafeteries, pizzeries i, fins i tot, pastisseries que continuen en funcionament i ofereixen àpats per gaudir-ne a casa.

«És un sector que, som conscients, pateix com cap altre les restriccions dictades i, nosaltres, com a consistori, hem d'estar al costat. De moment, hem activat aquesta iniciativa d'elaborar un llistat que hem compartit a la xarxa perquè tothom en sigui coneixedor. A l'inici, només hi havia catorze establiments, però ara tenim ja disset. Animo tothom a gaudir de les seves especialitats», explica Jordi Janés, regidor de Promoció Econòmica i primer tinent d'alcalde.

Diada de Tots Sants

Cara a la Diada de Tots Sants, des del consistori es recomana tothom que, si ha d'acudir als cementiris de la vila, ho faci amb respecte màxim per les mesures de seguretat en vigor. Els recintes –cementiri nou i cementiri vell- romandran oberts des de les 8.00 h fins a les 19.00 h. L'ús de la mascareta a dins dels recintes serà, com arreu, obligatori igual que la higiene de mans. Així, abans d'utilitzar l'escala per accedir als nínxols, cal fer ús del gel hidroalcohòlic i no és aconsellable compartir cap mena d'estri o eina amb persones de fora de la mateixa unitat de convivència.

El temps de permanència als recintes s'ha de limitar al mínim imprescindible i, de la mateixa manera, no està permès consumir a dins dels cementiris menjar o beure i cal, igualment, fer un ús limitat de bancs i similars. «Són, dins d'unes circumstàncies com les actuals, qüestions de sentit comú. La gent d'Alcarràs, ho sabem, és conscient i responsable i, plegats, aconseguirem un cop més ser un exemple de civisme», explica Manel Ezquerra, alcalde d'Alcarràs.


Comentaris

envia el comentari