Catalunya Diari

Alcarràs adapta els actes de la Diada i recomana als veïns viure-la des de casa

L'acte tindrà lloc aquest divendres, a partir de les 11.00 hores

Les millors imatges de la Diada de Sant Pere 2020 a Reus.
Imatge d'arxiu de la Diada Nacional de Catalunya.   | Laia Solanelles

L’Ajuntament d’Alcarràs celebrarà, com cada 11 de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya però, enguany, adaptarà l’esdeveniment a les exigències sanitàries a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Així, des del Consistori, es recomana a la població que gaudeixi des de casa d'aquesta tradicional jornada. Per fer-ho possible, l'Ajuntament retransmetrà en directe l'acte institucional a través del canal que el Consistori té obert a YouTube. L'acte, que està previst que es dugui a terme el mateix divendres, a partir de les 11.00 hores, a la Plaça Francesc Macià d'Alcarràs, té per objectiu commemorar la caiguda de Barcelona l’any 1714 en mans de les tropes de Felip V i reivindicar els drets nacionals i la llibertat del poble de Catalunya. L’acte inclourà una ofrena floral, parlaments de les autoritats i es clourà amb el cant d'Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
«En aquesta ocasió ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies i limitar els actes al mínim per tal d’atenuar les possibilitats d’eventuals nous contagis com a resultat de la concentració a un mateix espai de moltes persones. Així, enguany les entitats no estaran presents a l’acte i, en nom de tothom, l’Ajuntament realitzarà la tradicional ofrena floral davant del monument al President Macià», ha explicat Gerard Companys, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.
 
 
Enguany, però, no es podrà gaudir de la tradicional ballada de sardanes que segueix a l'ofrena floral cada Diada a Alcarràs: «Després de l’ofrena, que es realitza amb un format inèdit, parlaran les autoritats presents. Per acabar, hissarem la bandera nacional mentre sona El Cant de la Senyera i clourem l’acte cantant junts Els Segadors, el nostre himne. Tot plegat és diferent, però el que mai farem com a catalans serà renunciar a reivindicar el nostre sentiment i drets nacionals. Ho farem, això sí, garantint la salut de tothom», explica Companys.
 
 
L’ofrena floral es realitzarà a la plaça Francesc Macià i serà retransmesa en directe pel canal que manté obert l’Ajuntament d’Alcarràs a YouTube, per la qual cosa es recomana a tothom evitar l’assistència, gaudir de l’acte des de casa i engalanar els balcons amb la senyera.

Comentaris

envia el comentari