Catalunya Diari

Alcarràs dona el tret de sortida al porta a porta

Va començar dilluns al vespre amb la retirada del cartró

Imatge de la retirada de contenidors que han dut a terme els serveis municipals
Imatge de la retirada de contenidors que han dut a terme els serveis municipals | LleidaDiari.cat

Després de diversos mesos preparant la implantació del porta a porta, Alcarràs va donar el tret de sortida aquest dilluns, a les 22.00 hores, al nou sistema de recollida selectiva. Es tracta de l'últim dels 22 pobles del Segrià en posar en marxa aquest nou sistema que pretén arribar a l'objectiu del 70% del reciclatge. Durant aquest dilluns, els serveis tècnics municipals han procedit a la retirada de contenidors de la via pública i aquesta nit es començarà amb la recollida del cartó i el paper. Segons l'oficina del porta a porta, des del 7 de desembre fins avui dia s'han repartit una mitjana de 200 kits de cubells diaris d'un total de 3.674 kits que s'han de distribuir en habitatges del nucli urbà i 84 cases en zones disseminades. En aquests moments falten per recollir prop d'un 20% dels kits del porta a porta però es preveu que es retirin en els dies vinents.

Així doncs, aquelles persones que encara no hagin recollit el kit poden passar per l'oficina del porta a porta, a les Escoles de Baix, durant els dies 11, 12 i 13 de desembre en horari d'11 a 14 hores i de 15.30 a 19.30 hores. El nou sistema respon al canvi de model de recollida de brossa que busca complir amb els mínims de reciclatge que ha marcat la Unió Europea i amb el qual es pretén aconseguir un municipi més net, evitant els desbordaments, sense problemes de males olors i amb més espai públic. A més a més, amb aquest nou model integrat desapareixerà l'anonimat, un fet que augmentarà la corresponsabilitat en la recollida de la brossa. Alcarràs és el municipi més gran on s'implantarà el porta a porta i des de l'Ajuntament s'han organitzat desenes de xerrades i actuacions per fer-ne difusió. 

Entre les accions destacades, hi ha un estudi de la ubicació dels cubells en edificis de més de 9 habitatges amb més d'una vuitantena de visites personalitzes, el contacte amb prop d'un centenar d'administradors de finques, una campanya de màrqueting de carrer amb la circulació d'una bicicleta pel municipi, així com la realització, des de principis d'octubre i fins al 3 de desembre, d'una onzena de xerrades informatives al Centre Cultural Lo Casino i al Centre Major. D'altra banda, des del consistori s'ha contactat amb les diferents entitats de col·lectius d'estrangers per organitzar reunions exclusives i també es va dur a terme una festa el dia 1 de desembre al pavelló Polivalent amb diferents activitats.


Comentaris

envia el comentari