Catalunya Diari

Alcarràs estalviarà un 80% en enllumenat públic

El projecte té un pressupost de 834.210 euros, dels quals l'Ajuntament només n'haurà d'assumir un 5%
Imatge d'arxiu d'un carrer d'Alcarràs de nit
Alcarràs estalviarà un 80% en enllumenat públic | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs(Segrià) començarà en els pròxims dies la substitució de les gairebé 1.591 làmpades de vapor de sodi actualment en servei al municipi per altres amb tecnologia LED.

 

Segons el consistori, la mesura permetrà reduir un 83% la factura dels consums d'energia associats a l'enllumenat públic. El projecte està pressupostat en 834.210 euros, dels quals l'Ajuntament haurà d'assumir només un 5% gràcies a una subvenció del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic dins del marc del Programa Operatiu Feder, a un ajut de la Diputació de Lleida i a una altra subvenció vinculada al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que el consistori ha sol·licitat a la Generalitat i està a l'espera que li sigui concedida.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

L'Ajuntament d'Alcarràs ha signat aquest dimarts el contracte

L'Ajuntament d'Alcarràs ha signat aquest dimarts el contracte per tal que l'empresa adjudicatària pugui iniciar els treballs, que hauran de completar-se en un termini màxim de sis mesos. L'alcalde, Manel Ezquerra, ha explicat que es tracta d'una iniciativa que «millorarà la vida de la població i, sense gairebé fer ús de fons propis». Així mateix, ha refermat el compromís del govern municipal amb la transició ecològica per «generar un estalvi importantíssim».

 

El primer tinent d'alcalde i responsable d'Urbanisme i Medi Ambient, Jordi Janés, també ha destacat l'aposta per la sostenibilitat i ha defensat que «Alcarràs ha de convertir-se en un municipi referent pel que fa a la cura del medi ambient i la gestió eficient». En aquest sentit, també ha recordat la implementació del sistema de recollida de residus porta a porta la localitat.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari