Catalunya Diari

Alcarràs impulsarà la modalitat dels pressupostos participatius per al 2019

Així ho ha anunciat l'equip de govern durant l’Assemblea Municipal Oberta

Assemblea Oberta d'Alcarràs 2018.
Assemblea Oberta d'Alcarràs 2018. | LleidaDiari.cat

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs va celebrar aquesta setmana l'Assemblea Municipal Oberta, que ve fent des de l’any 2011, per tal de presentar a la ciutadania l’estat dels comptes municipals i respondre les preguntes i dubtes del poble, així com recollir els seus suggeriments. L’alcalde, Miquel Serra, va presentar durant la sessió la nova proposta d’elaboració d’uns pressupostos participatius per a l’exercici de 2019. Es tracta, segons va comentar, d’un procés que s’iniciarà en les properes setmanes amb la constitució d’una comissió, que anirà vehiculant aquest procés per tal que la ciutadania pugui aportar a través d’un sistema de votació quina és la inversió que vol incloure per als propers comptes. El consistori compta amb l’assessorament d’una empresa experta en aquest tipus de pressupostos participatius i que ja els ha aplicat en altres municipis.

  

Per una altra banda, l’assemblea també va servir per presentar el tancament econòmic de l’exercici de 2017, constatant, un any més, que l’Ajuntament compleix amb la llei d’estabilitat pressupostària i la regla de despesa. A més a més, el nivell d’endeutament legal del consistori se situa al 50%, molt per davall del 75% que marca la normativa.

El regidor d’Hisenda, Jaume Bernis, va desgranar les diferents variants econòmiques dels comptes municipals. Resumint-les, va comentar que l’any 2017 el deute s’ha reduït en 605.000 euros respecte al de l’any passat, i se situa als 3,9 milions d’euros (recordar que l’any 2011 era de 9,3 milions d’euros). Així mateix, va explicar que aquesta reducció s’ha portat a terme sense minvar la capacitat d’inversió al municipi, que s’ha situat en 740.000 euros el darrer any, tot i les subvencions d’altres ens al municipi han caigut estrepitosament, un fet, aquest, que l’equip de govern va lamentar i que espera que es corregeixi a l’alça.

Finalment, Bernis va afirmar que el superàvit de l’Ajuntament al tancament de l’exercici es va situar en els 354.777 euros. Durant l'assemblea també es va fer un repàs als pressupostos de 2018, explicant que la prioritat segueix essent promoure els serveis a la ciutadania, baixant la pressió fiscal i mantenint la inversió. Precisament, el nou cementiri serà una de les properes obres que s'iniciaran. En definitiva, l’equip de govern va concloure que un any més s’aconsegueix reduir deute municipal, sense necessitat d'apujar impostos, tot el contrari, i fins i tot incrementant la prestació de serveis cap a la ciutadania, així com inversions.


Comentaris

envia el comentari