Catalunya Diari

Alcarràs inicia sessions informatives per a la implantació del porta a porta

La previsió és que es comenci a implantar a partir de l'octubre

Imatge de la sessió informativa
Imatge de la sessió informativa | LleidaDiari.cat

Per sort, cada vegada més, la societat està més concienciada sobre el fet de reciclar la brossa que es genera durant el dia a les llars. I, també per sort, cada vegada la societat ho té més fàcil per a fer-ho. Un exemple és l'exemple de l'Ajuntament d'Alcarràs que, juntament amb el Consell Comarcal del Segrià, van iniciar aquest dimarts unes sessions informatives a la ciutadania per a la implantació del sistema de recollida de la brossa porta a porta, que s'impulsa des de l'ens comarcal amb els municipis.

La previsió, segons va explicar l'alcalde, Miquel Serra, és que aquest sistema es comenci a implantar als municipis que l'han sol·licitat a partir de l'octubre i així progressivament en diferents fases. L'alcalde va explicar que si s'han decantat per aquest sistema i no pel d'illes, per exemple, és perquè és més econòmic i permetrà un percentatge més elevat de reciclatge. Va recordar que la UE obliga als municipis a reciclar un 50% com a mínim la seva brossa, tenint en compte que avui, al Segrià, no se supera el 20%.

Ajudarà a reciclar fins a un 70% de la brossa

Un tècnic de l'empresa contractada pel Consell Comarcal que s'encarrega d'explicar en què consisteix aquesta implantació va detallar que amb el porta a porta es podrà arribar a reciclar fins a un 70% de la brossa.

La sessió informativa d'aquest dimarts és la primera que se celebra a Alcarràs. Però se n'han fixat dues més pels dies 23 i 30 de juliol, a les 20.30 hores, al Centre Cultural Municipal Lo Casino. A més, s'habilitaran dos punts informatius a les piscines municipals per solucionar els dubtes de la ciutadania. Aquests es duran a terme el dilluns 30 de juliol, d'11.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i dimarts 31 de juliol, de 16.30 a 19.30 hores.


Comentaris

envia el comentari