Catalunya Diari

Alcarràs limita a 30 km/h la velocitat màxima dins del nucli urbà

La limitació afecta a tot el nucli urbà a excepció dels trams de les carreteres L-800 i N-IIa que creuen la població

Imatge d'una senyal de trànsit
Alcarràs limita a 30 km/h la velocitat màxima dins del nucli urbà | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs, per tal d'afavorir la seguretat de vianants i conductors, ha decidit limitar a 30 km/h la velocitat màxima a la qual es pot circular dins del nucli urbà. La limitació és vigent a tots els carrers de l'àrea residencial de la població a excepció dels trams urbans de les carreteres L-800 i N-IIa, als quals encara està permès circular a un màxim de 50 km/h.

Amb el canvi, destaca l'alcalde Manel Ezquerra, s'aconsegueix un entorn urbà més segur per tothom: «fem el mateix que s'està fent a altres poblacions del nostre entorn i posem al centre la seguretat de les persones. Un atropellament o una col·lisió tenen conseqüències molt diferents si els vehicles circulen a 30 km/h. Aquests 20 km/h de menys ens serviran per salvar vides», explica.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els senyals han estat instal·lats a les entrades de la població

Els senyals han estat instal·lats a les entrades de la població durant aquest mes d'agost en paral·lel a una campanya de control de velocitat mitjançant radar mòbil que la Policia Local ha desenvolupat durant les darreres setmanes d'agost i que ha permès imposar una dotzena de denúncies a conductors que circulaven a velocitats excessives i que, en fer-ho, es posaven en risc a ells mateixos i a la resta d'usuaris de la via.

Els controls s'han realitzat preferentment a punts on la Policia Local havia detectat de manera reiterada infraccions pel que fa a la velocitat dels vehicles que hi circulaven. «Així ha estat. Hi ha punts de la trama urbana on s'havien detectat infraccions freqüents i és allà on preferentment hem actuat, però el radar s'ha mogut durant diverses setmanes per tota la vila. Val a dir que no es tracta d'una campanya aïllada i el radar segueix visitant Alcarràs de manera freqüent. El més important és conscienciar tothom en favor de la necessitat de circular a velocitats adequades a les circumstàncies de cada vial i cada carrer. Ens hi juguem molt», explica Jordi Janés, primer tinent d'Alcalde i regidor d'Urbanisme.


Comentaris

envia el comentari