Catalunya Diari

Alcarràs millora la seguretat per a vianants, especialment escolars, ampliant voreres al nucli urbà

L'eix central de les obres és ampliar la vorera per als vianants i fer-la més segura
Les obres tenen un cost d'uns 100.000 euros | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs, a través de la Regidoria d'Urbanisme i Espais Públics, està portant a terme actuacions al nucli urbà amb l'objectiu de reforçar la seguretat viària dels vianants, a la vegada que s'aconsegueix un passeig més còmode i atractiu per les principals zones més cèntriques. Actualment, la Brigada Municipal porta a terme treballs en tres punts: entre el Carrer Major i el Carrer Lleida; entre la Plaça del Quelet i el Carrer del Davant; i entre la Plaça de l'Església i el Carrer Calvari. Aquestes tres actuacions tenen com a eix central ampliar la vorera per als vianants i fer-la més segura. L'actuació també comporta una ordenació del trànsit de vehicles, ordenant alguns dels aparcaments.

La Regidoria d'Urbanisme i Espais Públics prossegueix amb aquestes actuacions amb la «pacificació» del trànsit en zones cèntriques, prioritzant el pas del vianant i potenciant, d'aquesta manera, el passeig i l'arribada als punts comercials. Segons explica el regidor d'Urbanisme i d'Espais Públics, Santi Pelegrí, «amb aquestes actuacions, a part de potenciar els eixos comercials, també s'està actuant per tal de millorar la seguretat en els trajectes escolars».
 
Les obres reduiran en 5/6 les places d'aparcament, però aquestes ja queden compensades amb la nova zona d'estacionament que es va obrir fa uns mesos a l'entrada del poble, entre el carrer Major i el carrer Nou. Aquestes actuacions es porten a terme amb una partida ja establerta als pressupostos d'uns 100.000 euros. Comentaris

envia el comentari