Catalunya Diari

Alcarràs obre 7 expedients per edificacions il·legals en sòl rústic

Els propietaris s'enfronten a sancions importants, però també es podria arribar a ordenar l'enderroc parcial o total de la superfície construïda

Imatge aèria del punt d'Alcarràs on Territori i Sostenibilitat construirà una rotonda per millorar la seguretat
Imatge aèria del punt d'Alcarràs on Territori i Sostenibilitat construirà una rotonda per millorar la seguretat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) ha obert set expedients de disciplina urbanística per diverses edificacions il·legals construïdes en sòl no urbanitzable, sense llicència o amb llicències lligades a altres usos, i també n'investiga d'altres que podrien ser irregulars. Si s'acabés determinant que no compleixen amb la legalitat, es podria arribar a ordenar l'enderroc parcial o total de la superfície construïda. A la vegada, els propietaris s'exposen a importants sancions econòmiques que, en cas d'infraccions greus, com són la majoria d'expedients, poden arribar als 150.000 euros.

La majoria dels casos són expedients oberts fruit de la tasca d'inspecció que l'Ajuntament porta a terme d'ofici i, d'altres, arran de denúncies anònimes o mitjançant les inspeccions del Seprona.

  

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alcarràs, Santi Pelegrí, ha detallat que es tracta d'expedients que «es realitzen regularment en l'àmbit de la disciplina urbanística" del consistori, tot i que ha reconegut que "darrerament se n'ha constatat un increment».

Altres novetats d'Alcarràs

Després de diversos mesos preparant la implantació del porta a porta, Alcarràs va donar el tret de sortida aquest dilluns, a les 22.00 hores, al nou sistema de recollida selectiva. Es tracta de l'últim dels 22 pobles del Segrià en posar en marxa aquest nou sistema que pretén arribar a l'objectiu del 70% del reciclatge. Durant aquest dilluns, els serveis tècnics municipals han procedit a la retirada de contenidors de la via pública i aquesta nit es començarà amb la recollida del cartó i el paper.

Segons l'oficina del porta a porta, des del 7 de desembre fins avui dia s'han repartit una mitjana de 200 kits de cubells diaris d'un total de 3.674 kits que s'han de distribuir en habitatges del nucli urbà i 84 cases en zones disseminades. En aquests moments falten per recollir prop d'un 20% dels kits del porta a porta però es preveu que es retirin en els dies vinents.


Comentaris

envia el comentari