Catalunya Diari

Alcarràs redueix el deute municipal en 770.243 euros en el darrer any

L'Ajuntament compleix amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària generant un superàvit de 604.996 euros
L'assemblea es va dur a terme a Lo Casino d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

L'equip de govern d'Alcarràs va celebrar aquest dimecres la habitual assemblea anual ciutadana (la sisena en els darrers sis anys) per tal de presentar l'estat dels comptes i finances municipals, així com explicar les futures inversions al municipi. La trobada –que també va ser gravada amb vídeo i difosa a través de les xarxes per a una major difusió- va servir per, com va explicar l'alcalde,Miquel Serra, demostrar amb dades que l'Ajuntament té una bona salut financera i inversora, genera confiança a proveïdors i ha aconseguit ampliar serveis a la ciutadania rebaixant impostos, principalment l'IBI.

El regidor d'Hisenda, Jaume Bernis, va ser l'encarregat d'exposar la part econòmica. En aquest sentit, va desglossar el tancament del pressupost de 2016 detallant les diferents dades numèriques, de les quals cal destacar: Entre el 2016 i el 2015 l'Ajuntament ha aconseguit reduir el seu deute un 13,6%. En xifres, aquesta reducció ha estat en 770.243 euros. A més a més, s'està complint amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària generant un superàvit de 604.996 euros. El límit d'endeutament municipal se segueix situant molt per davall del que marca la llei. Si la normativa legal marca un topall del 75%, l'Ajuntament d'Alcarràs se situa en el 54,97%.

 

Cal recordar que el percentatge d'endeutament l'any 2014 era del 64,5% i al 2011, quan aquest equip de govern va iniciar el seu primer mandat, en el 109%. Bernis va destacar que aquestes xifres que denoten clarament una tendència a la baixa del deute municipal, s'han assolit sense necessitat de reduir serveis a la ciutadania tot i que s'han abaixat impostos. De fet, l'IBI, tant Urbà com Rústic, ha anat baixant progressivament en els darrers anys gràcies a les rebaixes de valors cadastrals que ha anat demanant l'actual equip de govern a l'administració del Cadastre. A l'assemblea es van posar exemples de rebuts de l'IBI urbà en els quals s'han registrat baixades de fins el 9 i el 20 per cent.

Un dels altres indicadors econòmics que es van assenyalar ha estat la reducció del deute per habitant, que del 2014 al 2016 s'ha dels 672,32 als 524,79. Pel que fa a les inversions, el tinent d'alcalde, Santi Pelegrí, va repassar alguns dels propers projectes com la propera fase d'obres del nou cementiri i la instal·lació de la nova gespa per al camp de futbol. També, el canvi d'enllumenat per tal de generar més estalvi energètic.Comentaris

envia el comentari