Catalunya Diari

Una localitat lleidatana suspèn les estades de Lleure i Esport durant una setmana per prevenció

Les activitats van dirigides a nens d'entre 3 i 12 anys

Imatge de les estades d'Esport i Lleure organitzades per l'Ajuntament d'Alcarràs, el dia 10 de juliol de 2020.
Imatge d'una de les propostes de les estades d'Esport i Lleure organitzades per l'Ajuntament d'Alcarràs. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament d’Alcarràs ha decidit aquest divendres suspendre durant un mínim d’una setmana les estades infantils Lleure i Esport amb caràcter preventiu. Durant els propers dies se sotmetrà a tests als monitors encarregats de les activitats. La decisió arriba després que en d’altres poblacions lleidatanes s’hagin detectat positius asimptomàtics entre els monitors que dirigeixen les activitats de lleure.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
L’activitat va arrencar el passat 29 de juny amb el primer dels cinc torns programats aquest estiu i es desenvolupa dins d’un marc de seguretat plena per infants i monitors, amb contacte zero i amb els i les participants organitzats en grups de deu persones com a màxim. «No s’ha detectat cap cas d’infecció; però, a la llum del que està passant a d’altres municipis, hem decidit que, per responsabilitat amb els infants i les seves famílies, cal fer una aturada, sotmetre a tots els monitors a tests i veure exactament quina és la situació a hores d’ara, perquè tot plegat pot haver variat des que vam iniciar l’activitat. Amb els resultats dels tests a la mà, decidirem si reprenem l’activitat durant la setmana del vint de juliol o suspenem definitivament les estades», ha explicat la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Alcarràs, Ester Ibars, dins del marc de la XIV reunió del Consell d'Emergències per Activació del Pla d'Emergències Municipal d'Alcarràs per Pandèmia, que s’ha tornat a celebrar aquest divendres de manera telemàtica a conseqüència de l’evolució de l'emergència sanitària en curs.
 
 
Enguany, les estades constaven de cinc torns, el segon dels quals es va iniciar el 6 de juliol i ha finalitzat aquest dia 10. El primer torn es va desenvolupar entre els passats 29 de juny i 3 de juliol i, durant el que queda de mes, hi havia programats tres torns més: del 13 al 17, del 20 al 24 i del 27 al 31. El primer de tots tres, de manera preventiva queda a hores d’ara suspès i així s’ha informat ja a les famílies dels infants participants.
 
 
A la reunió d’aquest divendres del Consell d'Emergències per Activació del Pla d'Emergències Municipal d'Alcarràs per Pandèmia, s’han tractat també altres qüestions com ara el seguit de peticions que els alcaldes del Baix Segrià formulen per tal de posar a disposició de l’administració de Catalunya els equipaments habilitats als municipis per aïllar persones que han estat en contacte amb malalts de coronavirus. Entre aquestes peticions, figura l'exigència de dades actualitzades pel que fa a infectats individuals i/o eventuals brots, l’increment dels efectius de Seguretat Ciutadana als municipis, el reforç de les plantilles als CAP de Referència de la zona i l'elaboració d’un Pla de Recuperació específic pel Baix Segrià.
 
 
Igualment, a la reunió s’ha acordat reiterar a la Generalitat que doti de Mossos d’Esquadra l’entrada a Alcarràs que, a hores d’ara, controla la Policia Local i reforçar la tasca dels agents cívics que treballen al municipi per conscienciar a la població pel que fa a l’ús obligatori de mascareta, el rentat de mans i el compliment estricte de les normes de seguretat sanitària vigents.

Comentaris

envia el comentari