Catalunya Diari

Alemany pinta amb mel les etiquetes dels seus productes

L’artista valencià Miquel Angel Herrero ha il·lustrat les flors del packaging de totes les mels amb una tècnica artesanal recuperada de l’Edat Mitjana

L'artista Miquel Àngel Herrero treballant en la il·lustració de la flor d'ametller
Alemany pinta amb mel les etiquetes dels seus productes | Paula Felis

L'empresa familiar d'Os de Balaguer, Torrons i Mel Alemany ha tornat a apostar per l'empremta artística vinculada als seus productes i al territori.

En aquesta ocasió, l'encarregat ha estat l'artista valencià Miquel Àngel Herrero, que ha il·lustrat les etiquetes de la seva gamma de mels (monoflorals i gurmet) amb una tècnica pictòrica recuperada de l'Edat Mitjana, en què utilitza la mel amb pigments naturals. Coincidint amb el Dia Mundial de l'Art, la marca ha presentat la 'Mel de flor d'ametller', amb la qual culmina un treball de quatre anys, en què s'ha renovat tot l'etiquetatge de 40 mels (monoflorals i gurmet), totes elles il·lustrades per Herrero.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Observant in situ tots els seus atributs a plena llum

Sota la direcció d'art de l'estudi Latipo de Lleida, el projecte ha consistit a dibuixar en origen la flor de cadascuna de les mels, observant in situ tots els seus atributs a plena llum. El procés, totalment artesanal, ha requerit fins a 30 hores de treball en alguna flor, respectant tots els temps que requereix la tècnica, que incorpora veladures amb mel i pigments naturals. 'La mel de flor d'ametller' és una mel molt seleccionada, que el gerent de la marca, Ferran Alemany, considera com «un homenatge al territori Montsec».

És una mel molt exclusiva, ja que és escassa, atès que l'ametller alimenta les abelles després del descans hivernal i per això costa molt de trobar-ne. Ferran Alemany afegeix que «la flor de l'ametller és molt especial per Alemany perquè és la que elabora la primera mel de l'any i més endavant el seu fruit formarà part del nostre torró». L'acció forma part de la campanya que ha engegat Alemany que, amb el títol 'La mel hi pinta molt', fa pedagogia de la mel com el dolç natural.


Comentaris

envia el comentari