Catalunya Diari

Alerten de l'increment d'espoli de fòssils a Tremp

Aquest tipus de pràctiques il·legals poden ser sancionades amb multes de fins a 6.000 euros

Imatge d'un fòssil espoliat a Tremp
Imatge d'un fòssil espoliat a Tremp | @agentsruralscat

Els Agents Rurals estan duent a terme una sèrie de serveis especials per l'increment de l'espoli de fòssils a l'àrea de Tremp, al Pallars Jussà. Segons han informat a través de les xarxes socials, aquest tipus de pràctiques il·legals poden ser sancionades amb multes de fins a 6.000 euros.

En alguns casos, tal com han mostrar en una fotografia, els infractors han utilitzat una radial per extreure els fòssils de les roques. En aquest sentit, els Agents Rurals seguiran duent a terme aquest tipus d'accions per intentar aturar aquest espoli contra el patrimoni cultural.

Altres actuacions dels Agents Rurals aquesta setmana

Els Agents Rurals han capturat en les darreres hores un exemplar de falcó pelegrí que havia quedat atrapat en un balcó. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'avís el va donar una veïna de Tremp i, gràcies a aquest fet, els tècnics van poder rescatar l'animal. Una vegada rescatat, els Agents van fer-li una comprovació del seu estat de salut, tot certificant que estava il·lès.

Davant aquesta bona notícia, van procedir al seu alliberament en una zona muntanyosa de la comarca lleidatana del Pallars Jussà. Tal com han indicat els Agents Rurals, el falcó va començar a voler sense problemes una vegada va ser posat en llibertat.

D'altra banda, a finals del mes de novembre, els Agents Rurals van rescatar un cadàver de Duc presumptament electrocutat al peu d'un transformador elèctric a Algerri, a la comarca lleidatana de la Noguera. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, van rebre l'avís gràcies a un ciutadà que es va trobar amb l'exemplar sense vida de l'animal. Paral·lelament, en aquest cas a Artesa de Segre, també a la Noguera, els Agents Rurals van comprovar la presència d'un voltor mort en un suport elèctric de tensió mitjana. En ambdós casos van aixecar acta i van requerir la companyia perquè protegeixi la instal·lació per evitar nous casos.

Cal recordar que també al mes de novembre, els Agents Rurals de l'Urgell van capturar un exemplar jove d'àguila daurada presumptament electrocutada. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'exemplar ha estat capturat després que els agents hagin observat un comportament estrany que ha fet sospitar d'una possible lesió. Davant això, es va decidir capturar l'animal i verificar quins són els seus danys poder atendre-la degudament, per tal que pugui tornar al medi en les millors condicions.


Comentaris

envia el comentari