Catalunya Diari

Alerten de la pèrdua econòmica del sector ramader del Pirineu per culpa de la sequera

El sindicat elabora un informe amb fotografies per entregar a Agroseguro, per tal que es reconegui la seva situació

Un ramat de vaques esperant per ser carregades després d'haver baixat de la muntanya
Un ramat de vaques esperant per ser carregades després d'haver baixat de la muntanya | LleidaDiari.cat

Els ramaders de cabrum, vacum, oví i equí de les comarques del Pirineu han perdut un 20% de capacitat econòmica aquesta temporada a causa de la sequera extrema que estan patint i que, segons ha posat de manifest Asaja en un comunicat, Agroseguro no reconeix.

Per tractar aquesta qüestió, els responsables d'aquest sindicat agrari a Lleida s'han reunit aquest dimarts a Sort amb membres d'aquest sector. 

Una situació de sequera extrema

Durant la trobada, el president d'Asaja-Lleida, Pere Roqué, ha explicat que estan elaborant un informe, acompanyat de fotografies, per enviar a la companyia asseguradora «perquè no es quedin només amb les imatges de satèl·lit i reconeguin la situació de sequera extrema que estan patint els ramaders de la zona».

Els ramaders han explicat que, per culpa de la falta de pluges, la recollida i baixada dels ramats de les muntanyes s'ha avançat entre deu i quinze dies i que aquest fet suposa una despesa addicional per a les seves explotacions, ja que com més mesos estigui el bestiar a les granges, més els costa alimentar-los. A més, han manifestat la seva total disconformitat amb la valoració feta per Agroseguro i reclamen les compensacions que consideren que els pertoquen.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari