Catalunya Diari

Alfarràs potencia el seu patrimoni amb la VIII Mostra de la Truita de Riu

El xef Lluís Bonillo, de l’Aula Gastronòmica, pregoner oficial

Presentació de la Mostra d'Alfarràs

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Alfarràs vol fer valdre el seu patrimoni en el marc de la celebració de la VIII Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu que comença aquest divendres, 5 d'abril, amb un programa farcit d'activitats culturals, esportives, lúdiques i, sobretot, gastronòmiques que ompliran tot el cap de setmana. Així doncs, entre les activitats previstes destaca la visita guiada a la Fàbrica de la Colònia de Filatures Casals, conduïda pels historiadors Ramon Dalfó i Josep Forns, i les rutes per la localitat i a la piscifactoria Santa Ana, per conèixer el món de la Truita Irisada.

El plat fort però, serà com sempre la gastronomia de la Truita de Riu amb diferents tallers, degustacions diverses (de plats o de tapes) i la celebració d'un dinar-experiència que, sota el títol 'El Riu d'Alfarràs', ha preparat un menú perquè els comensals experimentin amb els sentits el Riu i el Canal a la Casa de l'Aigua (Casa de Pinyana).

A més, el pregoner oficial serà en Lluís Bonillo, Xef de l'Aula Gastronòmica de Lleida, que inaugurarà la mostra diumenge 7, a les 12.00 hores, a l'Ajuntament. Bonillo serà també un dels conductors dels tallers i degustacions de Truita de Riu, juntament amb Josep Ramon Cases de Sucre i Disseny.

La tradicional 'Solta i repoblació de truites de riu' al Noguera Ribagorçana

Els actes de la mostra començaran el divendres, 5 d'abril, amb la tradicional 'Solta i repoblació de truites de riu' al Noguera Ribagorçana que, com és habitual, faran membres de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana amb la col·laboració dels alumnes de cicle superior de l'escola Pinyana. Al vespre, es farà el Corre-Truita, la tradicional degustació de tapes a càrrec dels restauradors locals (Xamfrà, Ca l'Àngel, Rincón de Josefa, Nou Cal Llobet, 9 Cal Vidal i Coffee-Kid´s) que serà amenitzada pel grup Batucada Fot-li Fort.

Dissabte, 6 d'abril, la mostra obrirà amb el 6è Open de Pesca de Primavera. A migdia, en Lluís Bonillo i en Josep Ramon Cases, acompanyat d'en Pol Cura de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, mostraran diferents possibilitats culinàries de la Truita de Riu. Una activitat que tindrà lloc després de la visita a la Colònia de Filatures Casals. A les 14.00 hores, la Casa de Pinyana acollirà el dinar-experiència 'El Riu d'Alfarràs'. A la tarda (17h), es farà la ruta guiada 'Coneix el món de la Truita Irisada' i, a les 18.00 hores, es donarà el tret de sortida de la Cursa de la Truita de Riu. Cap al tard, la plaça de Sant Pere s'omplirà de food-trucks i de música amb Dj POCH i el grup Forrest Band, que tocarà Música a la Truita.

Concurs de Pesca

Finalment, el diumenge 7 d'abril obrirà amb el Concurs de Pesca per seguir amb una nova edició de la ruta guiada sobre la Truita Irisada. A migdia, Lluís Bonillo pronunciarà el discurs inaugural de la mostra que precedirà el lliurament dels premis de fotografia dels concursos Fotoriu i de cartells de la VII Mostra. Tot seguit, a les 13.00 hores, la plaça de Sant Pere acollirà diverses degustacions i, a partir de les 14.00 hores, es lliuraran els premis de l'Open de Pesca. Durant tot el cap de setmana hi haurà un circuit d'inflables per la mainada.


Comentaris

envia el comentari