Catalunya Diari

Alguaire no opera cap vol britànic per tercer cap de setmana consecutiu

Tot i que no hi ha boira a la plana de l'aeroport, la previsió no la descartava i els vols s'han desviat a Reus

Imatge de la torre de l'Aeroport de Lleida-Alguaire enmig d'un cel blanc de boira
Imatge de la torre de l'Aeroport de Lleida-Alguaire enmig d'un cel blanc de boira | LleidaDiari.cat

L'aeroport d'Alguaire no ha operat aquest diumenge cap vol britànic per tercer cap de setmana consecutiu. El motiu torna a ser la previsió de boira, perquè segons Aeroports de Catalunya, a la plana de l'aeroport no hi ha boira aquest diumenge al matí, però com que la previsió meteorològica mantenia l'anticicló a Ponent, la companyia Nielson ha decidit operar novament a l'Aeroport de Reus.

Aquest diumenge, com els dos anteriors, sí que està previst que operi el vol procedent de Palma de la companyia Air Nostrum. La previsió del temps parla de la desaparició de la boira aquest diumenge al migdia. Des de l'inici dels vols anglesos a l'aeroport lleidatà, només el primer cap de setmana, el del 16 de desembre, van arribar els vols procedents d'Anglaterra i està previst que el 3 de febrer arribin vols provinents de Suècia.

El diumenge dia 30, tampoc van poder aterrar els avions a Alguaire

La boira va deixar novament el passat 30 de desembre sense vols britànics l'aeroport d'Alguaire. Des que es van engegar els vols procedents del Regne Unit aquesta temporada, només van aterrar el primer cap de setmana, el 16 de desembre. Alguns passatgers que volaven des de Lleida a Londres no van rebre la notificació de la cancel·lació del vol i per tant no van poder utilitzar el servei de transport alternatiu que la companyia posa des d'Alguaire a Reus. El touroperador Nielson, que opera vols procedents de Londres Gatwick, Londres Stansted, Manchester, Bristol i Birmingham, va decidir a primera hora del diumenge, tal com ja va fer el diumenge anterior, «derivar l'operativa a l'aeroport de Reus», amb qui ja tenen un acord, segons Aeroports de Catalunya. 

Des d'aquesta temporada, els vols que Nielson ofereix des de l'aeroport lleidatà fins a algunes ciutats angleses també es poden adquirir més enllà dels paquets pels turistes que busquen neu. Va ser el cas del David Ruiz, lleidatà que viu a Londres, i també de la lleidatana Mercè Cortina, que viu amb la seva família a Lester. Tots ells van arribar diumenge passat a l'aeroport d'Alguaire i es van assabentar allà mateix que el vol estava cancel·lat i que no eren a temps d'agafar el transport alternatiu que la companyia posa per viatjar fins a l'aeroport de Reus, on van estar derivats els vols anglesos. «No només jo, hi ha altres passatgers, la companyia assegura que ha notificat a tothom però el que està clar és que els que estem aquí no hem estat notificats», lamentaven.


Comentaris

envia el comentari