Catalunya Diari

Alliberen 6 exemplars de tortugues a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Dins el marc de reintroducció d'aquesta espècie protegida amb alt risc d'extinció que es va iniciar el 2011

Imatge d'una de les tortugues
Imatge d'una de les tortugues | @CRARC_Masquefa

L'estany d'Ivars i Vila-Sana ha acollit aquest dimecres l'alliberament de sis exemplars de tortugues en una acció dins el marc de reintroducció d'aquesta espècie protegida amb alt risc d'extinció que es va iniciar el 2011. Des de llavors, s'han alliberat a l'estany prop d'una cinquantena de tortugues joves i adultes, totes procedents del Centre de Reproducció d'Amfibis de Catalunya (CRARC). En aquest sentit, a principis del 2018 es va constatar la segona reproducció de l'espècie a l'estany a través de la troballa d'una altra cria, per part d'un visitant.

Aquest fet, expliquen des del Consell Comarcal de l'Urgell, reflecteix que l'espècie «s'està adaptant bé a l'espai i que l'estany té bones condicions per consolidar el nucli poblacional malgrat ser una espècie que es reprodueix lentament». El director tècnic del CRARC, Quim Soler, apunta que «és un projecte a llarg termini perquè no es puguin alliberar tortugues cada any, ja que es tracta d'una espècie molt amenaçada».

A l'estany hi ha més mascles que femelles, un fet que «no és negatiu», ja que si hi ha més mascles poden trobar femelles i reproduir-se. De les dues tortugues aquàtiques autòctones de Catalunya, la de l'estany és la que es preveu més amenaçada, ja que s'estima que a tot el territori quedin probablement menys d'un miler d'exemplars i concentrats en pocs nuclis com el Delta de l'Ebre, la Sèquia de Salou, els Aiguamolls de l'Empordà i Sils.

Més imatges de les tortugues
Més imatges de les tortugues | @CRARC_Masquefa

 

Moment de l'alliberació de les tortugues

 


Comentaris

envia el comentari