Catalunya Diari

Alliberen una desena de milà negre a la ribera del riu Segre després de caure en una bassa de purins

La resta d'exemplars encara es recuperen a Vallcalent

Els Agents Rurals han alliberat aquest divendres un total de deu exemplars de milà negre a la ribera del riu Segre. Segons han informat a través de les xarxes socials, els Agents Rurals ja van recuperar aquestes aus al Centre de Fauna Vallcalent de Lleida després de trobar-les atrapades en una bassa de purins a Preixens, a la comarca de la Noguera. Tot i que aquest divendres els Agents Rurals han alliberat a deu exemplars, encara hi queden uns altres al centre de Vallcalent que s'estan recuperant. Tal com vam explicar a LleidaDiari.cat, els Agents Rurals van rescatar a principis del mes de juliol a cinc exemplars de Milà negre (Milvus migrans) atrapats en una bassa de purins a Preixens, la Noguera.

Imatge d'una de les aus rescatades
Imatge d'una de les aus rescatades | @agentsruralscat

Segons van informar en el seu moment a través de les xarxes socials, una vegada rescatades, les aus van estar traslladades fins al centre de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida. Cal recordar que, fa unes setmanes, els Agents Rurals també van haver de rescatar un total de tretze exemplars vius de milà negre, que s'havien quedat atrapats en una bassa de purins d'una granja de porcí a Preixens, la Noguera. D'igual forma, una vegada rescatats, els van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida. Una vegada allà van procedir a la seva neteja, rehidratació i recuperació de la condició corporal. 

Captura del vídeo
Captura del vídeo | @agentsruralscat

 

A les imatges publicades aquest divendres per part dels Agents Rurals es pot veure com les aus surten de les caixes on les portaven i inicien el vol totalment sanes. Aquesta és una mostra més de la cura i la dedicació dels Agents Rurals envers la protecció, cura i alliberament de la fauna salvatge de Catalunya. Ara, aquests exemplars de milà negre, ja podran seguir amb la seva vida en llibertat, a la natura i en el seu ideal medi. 


Comentaris

envia el comentari