Catalunya Diari

Almacelles ampliarà les zones aptes per instal·lar taules i cadires a les terrasses dels bars

Amb la previsió que Lleida passi a la fase 1 a partir de dilluns

Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes
Imatge d'una terrassa d'un bar de Tarragona | Àngel

L'Ajuntament d'Almacelles ampliarà les zones aptes per instal·lar taules i cadires de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants del municipi. Com sigui que el dilluns vinent, dia 18 de maig, la demarcació de Lleida podria passar de la fase 0 a 1 de desconfinament, es permetrà obrir determinats negocis d'hostaleria, com ara els bars i cafeteries que tenen zones habilitades per a terrassa exterior, i que ja tenien concedida aquesta autorització prèvia a l'Estat d'Alarma.

La normativa, pel que fa a aquests negocis és molt clara: només es permetrà el 50% de l'aforament concedit, mantenint les distàncies de seguretat entre clients. L'Ajuntament d'Almacelles, de cara a intentar ajudar al sector de la restauració local, permetrà ampliar l'espai públic proper, de manera que es pugui col·locar el cent per cent de les taules concedides des d'un primer moment i l'establiment en qüestió no perdi clients.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Possibles al·legacions, suggeriments o millores

L'Ajuntament d'Almacelles ha informat als veïns i veïnes d'aquestes terrasses de la iniciativa per si volen interposar possibles al·legacions, suggeriments o millores. També s'ha tramès als propietaris dels 14 establiments del municipi que compten amb espais de terrassa exterior per fer-los avinent l'acolliment a aquesta mesura, i se'ls ha informat de l'ampliació de via pública amb la qual podrien fer front a la instal·lació d'aquestes taules i cadires complementàries. Pel que fa a aquesta ampliació extra no se'ls hi cobrarà cap suplement i, per tant, quedaran bonificats d'aquesta ocupació.

En cas que vulguessin ampliar el nombre de taules caldria notificar-ho a l'Ajuntament, i els Serveis Tècnics i sanitaris de l'Ajuntament estudiarien la petició i determinarien si seria procedent. Tot i la nova disposició de les taules i cadires, caldrà que es mantingui sempre la distància de seguretat social establerta en cada moment. L'autorització de l'ús d'aquest espai té en compte garantir el màxim la seguretat i salut dels usuaris. Qualsevol incompliment podria suposar una sanció i/o el tancament de l'establiment.


Comentaris

envia el comentari