Catalunya Diari

Almacelles celebra la seva particular Oktoberfest

La festa tindrà lloc a la plaça Europa

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

Almacelles celebra aquest dissabte 6 d'octubre al Parc d'Europa la seva particular Oktoberfest, una celebració d'orígen bavarès que intenta posar en relleu el món de la cervesa. En aquest cas, Almacelles aposta fermament per la cervesa artesana que es fa a casa nostra, i molt especialment a la mateixa vila, on radica una de les marques més reconegudes d'aquest tipus de beguda. Així, la Festoktobeer d'Almacelles obrirà les seves portes a les 12 del migdia i s'allargarà fins a la mitjanit.

En el recinte del Parc d'Europa podreu degustar les cerveses artesanes més renovades de casa nostra, així com menjar a base de crepes, carns a la brasa i empanades, música en directe i parc d'inflables infantil per als més menuts. Pel que fa a les cerveses artesanes representades hi ha: Cervesa Lo Vilot, Seelen, La Vella Caravana, Espina de Ferro i Matoll.

El «Tarongetti» d'Almacelles

Cal recordar que Almacelles també va destacar el passat mes de maig, llavors, per una altra beguda. Es tractava de l'empresa d’Almacelles Elixirs de Ponent, que va rebre el reconeixement internacional per «Tarongetti», el seu segon producte de la gamma de licors naturals i ecològics. El ‘Tarongetti’ va ser guardonat amb la Medalla d'Or al Catavinum World Wine & Spirits competition 2018, celebrat a Vitoria a principis d'abril, i on competeixen 3.840 caves, vins i begudes destil·lades de tot el món.

En aquest, es realitzen tastos a cegues i s’hi van presentar més de 20 països. Aquest premi se suma a la medalla de bronze pel «Llimonetti», guanyada també aquest any al Berlin International Spirits Competition 2018. El «Tarongetti» és un licor natural, elaborat després d’un procés de maceració d’una selecció de taronges mediterrànies procedents de l’agricultura ecològica. El resultat d’aquesta fusió permet obtenir un licor totalment natural amb una elaboració 100% artesanal, que es diferència dels licors industrials perquè no porta cap additiu ni colorant artificial. A part dels seus atributs naturals, el «Tarongetti» i el «Llimonetti» tenen un clar component social i un valor solidari. Una vegada elaborat, els processos d’emmagatzematge, etiquetatge, packaging i la seva distribució els realitza Servilogic, el servei logístic de la Fundació Aspros donant així un valor afegit al producte.

Elixirs de Ponent, una empresa d’Almacelles creada l’any passat pel jove emprenedor de 33 anys Gerard Barsalà, té previst incrementar enguany els punts de distribució del «Tarongetti» i del «Llimonetti». «Actualment, tenim 35 llocs de venda i ens volem estendre per tota Catalunya, especialment a establiments i grans superfícies de tot el territori», comenta. La companyia està buscant un distribuïdor de begudes a Barcelona, Girona i Tarragona. Amb aquest nou producte, l’empresa preveu doblar la facturació, passant dels 50.000 als 100.000 euros anuals. Al mateix temps, està previst contractar una persona més, de manera que la producció també es duplicarà fins a arribar a les 1.000 ampolles mensuals. Com a projectes de futur, Elixirs de Ponent treballa a presentar nous productes, com el licor de camamilla i el de fruits del bosc, que aviat es comercialitzaran.

  


Comentaris

envia el comentari