Catalunya Diari

Almacelles es torna a convertir en epicentre de l'escultura monumental

El parc ALMA s'aixeca sobre el parc d'Europa, un espai verd de dues hectàrees i mitja de superfície proveït d'un llac de seixanta metres de diàmetre

La III edició del parc escultòric ALMA d'Almacelles s'inagurarà aquest divendres amb setze magnífiques peces monumentals més, que s'afegiran a les 22 ja existents de passades edicions, fent un total de 38 grans escultures, especialment creades per a ser exposades a la intempèrie.

El parc escultòric internacional ALMA s'aixeca sobre el parc d'Europa, un espai verd de dues hectàrees i mitja de superfície proveït d'un llac de seixanta metres de diàmetre que conforma actualment una de les més vistoses zones d'esbarjo de la vila. El projecte ALMA és la materialització d'un somni estètic, d'una addicció a la bellesa, d'una passió per l'art, d'una devoció per la gran escultura.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es tracta d'un parc escultòric públic que s'adequa per convertir-se en un museu d'art escultòric a l'aire lliure. Escultures creades per quedar perfectament integrades en un espai obert, i la finalitat és la de potenciar l'experiència visual del visitant, provocant poètiques trobades entre la naturalesa i la bellesa de la creació artística, i donant-li a l'espectador la possibilitat de degustar l'estètica de l'art contemporani en un entorn natural. Les diferents peces escultòriques monumentals que inauguraran ALMA 2021 no dialoguen entre si, sinó amb l'espai sobre el qual reposen.

Imatge d'una de les escultures d'Almacelles
Almacelles es torna a convertir en epicentre de l'escultura monumental | Josep Ibarz

Obres úniques amb una vida i un significat propi

Es tracta d'obres úniques, amb una vida i un significat propi, que compondran una col·lecció eclèctica i respectuosa amb les més diverses formes i estils de creació contemporània. Les escultures són cedides pels seus creadors i romandran exposades durant un període mínim d'un any, després del qual la intenció és renovar la proposta expositiva i d'aquesta manera contribuir al fet que l'espai sigui un museu a l'aire lliure on el públic pugui conèixer el món de l'escultura contemporània d'una manera dinàmica i plaent.

La cerimònia inaugural del parc tindrà lloc el divendres 24 de setembre, a les 12:30 h. al mateix parc escultòric (accés per Rambla de la Il·lustració) i estarà oberta al públic. Presentat per l'alcalde de la vila, Josep Ibarz, les presentacions artístiques aniran a càrrec del Sr. Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona i de la comissària i organitzadora d'ALMA, Luisa Noriega.


Comentaris

envia el comentari