Catalunya Diari

Almacelles esdevé l'epicentre de l'escultura monumental

La presidenta ha presidit la presentació del nou parc escultòric de la població, que serà inaugurat dissabte vinent, i del Congrés Internacional Alma 2019, que se celebrarà un dia abans

Presentació actes Almacelles
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest dilluns la presentació del nou parc escultòric a Almacelles, que s'inaugurarà dissabte vinent, i del 1r Congrés Internacional d'escultura monumental Alma 2019, que tindrà lloc un dia abans, divendres, al Museu d'Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d'Almacelles.

  

  

editorial Llei D'Art

  

  

 «l'exponent de l'obra de molts artistes» i de l'altra amb un congrés que ja en el mateix nom, 'Alma', evoca el nom del poble però també l'ànima que hi ha d'haver en tota obra d'art.

Resultat d'una idea que ve de llarg

Per la seva part, Ibarz ha destacat que el projecte és el resultat d'una idea de fa molts anys i d'una «aposta per la qualitat de vida» que es va fer des de l'Ajuntament. L'alcalde ha recordat que Almacelles ja compta amb 10 escultures en vies urbanes i que ara es fa «un pas més», oferint un congrés i un parc «obert i gratuït" i que representa «una oportunitat per als veïns i veïnes però també per als artistes». Per ordre cronològic, el congrés començarà el divendres 22 a les 9 del matí i comptarà amb la participació de 17 ponents provinents d'universitats de tot el país i artistes de renom, com Antonio López García, que oferirà la conferència inaugural, o Julio Vaquero. La jornada es desenvoluparà al voltant de dues sessions: l'escultura com a espai i l'escultura com a praxi.

A més, es presentarà el llibre 'Alma 2019', que recull tant les escultures exposades al parc (de format més gran) com les que conformaran una segona exposició de 22 peces de grandària mitjana i petita que es podrà veure al Museu d'Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal de la població. El volum també incorpora els resums de les ponències que seran presentades al congrés. Pel que fa al nou parc escultòric, s'aixeca al Parc d'Europa, un espai verd de dues hectàrees i mitja de superfície dotat d'un llac de 70 metres de diàmetre, un espai que ha esdevingut una de les zones d'esbarjo més visitades de la vila. La inauguració es farà el dissabte 23 a les 12.30 hores amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

El parc inclourà dotze escultures

Sobre el parc, Luisa Noriega ha destacat que inclourà «dotze escultures monumentals» d'autors com ara José Manuel Martínez, el mexicà César Rodrigo, Mer Jiménez o Mario Molins, entre d'altres, tot plegat per esdevenir «una escola d'art i un museu a l'aire lliure», amb peces creades per quedar perfectament integrades en un espai obert.

Les escultures són cedides pels seus respectius autors i romandran exposades durant un període mínim d'un any, després del qual la intenció és renovar la proposta expositiva, dotant així l'espai de dinamisme i moviment. Podeu trobar més informació sobre el projecte Alma 2019 i consultar el programa del congrés a: http://www.almaparcescultoric.com/el-congres/.


Comentaris

envia el comentari