Catalunya Diari

Almacelles Lliure critica els despreniments que estan succeint en els darrers mesos al turó del Tossal

Els dos últims han estat el del passat mes de setembre i el de la matinada de dijous 9 de març

L'últim despreniment ha tingut lloc el passat 9 de març, | LleidaDiari.cat

Almacelles Lliure ha criticat aquest dimarts els despreniments que estan succeint en els darrers mesos al turó del Tossal d'Almacelles. Des de la formació d’esquerres consideren que aquests despreniments resulten preocupants, sobretot pel lloc en què es troben, ja que en aquesta zona està situada l’escola d’educació primària del municipi. Per tant, és un lloc per on hi passen cada dia centenars d’infants i familiars a l’entrada i sortida de l’escola.

Al ple del mes de setembre del 2016 la regidora Laia Martí va preguntar sobre aquest tema a l’equip de govern, ja que des que l’Ajuntament va instal·lar tubs de reg per tot el turó «els despreniments són freqüents degut, probablement, a la humitat que es concentra per tot el Tossal». Arran d’aquest despreniment de setembre, l’Ajuntament va anunciar al seu compte de Facebook que des de la Diputació de Lleida es faria un estudi per saber les causes del fet. Tot i això, sis mesos després encara no se sap ni s’ha publicat el resultat d’aquest estudi i els despreniments de roques segueixen caient, suposant això un perill molt gran per tota la gent que passa diàriament per aquest punt.

Des de la formació asseguren que en els últims dies s’ha vist a l’alcalde de la localitat, Josep Ramon Ibarz, i el regidor de Serveis, Josep Godia, fent treballs a la zona amb membres de la brigada de l’Ajuntament, «però no se sap si hi ha algun informe tècnic que avali aquests treballs ni en quines condicions de seguretat s’estan duent a terme». És per aquest motiu, que des d’Almacelles Lliure demanen i exigeixen que des de l’Ajuntament es garanteixin immediatament les mesures de seguretat en aquesta zona «abans que haguem de patir una desgràcia major pel fet de no haver actuat a temps, i evidentment, que es faci un estudi en profunditat sobre les causes dels despreniments per poder posar-hi solució i evitar-ne de futurs».


Comentaris

envia el comentari