Catalunya Diari

Almacelles presenta el seu 5è Cicle de cançó d’autor Nits de Taverna

El cicle començarà el divendres, 24 de gener, amb l'Heura Gayà

Un any més, Almacelles es reivindica com un referent de la cançó d'autor amb la celebració enguany del cinquè cicle de les Nits de Taverna. Amb aquests concerts s'intenta cobrir un espai en l'oferta cultural d'aquests tipus de música i s'ofereixen diferents tendències de la música d'autor en català a un públic sempre amatent i que ha anat incrementant-se any rere any gràcies a aquest cicle.

Artistes veterans i novells destaquen la gran qualitat dels cantants convocats en aquest cicle, ja que comptem amb la participació de sis primeres espases de la cançó d'autor en català.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El cicle començarà el divendres, 24 de gener, amb l'Heura Gayà

El cicle començarà el divendres, 24 de gener, amb l'Heura Gayà. Cantant i grallera a la qual hem pogut escoltar els darrers anys en diverses formacions de l'escena de la música d'arrel d'aquest pais. Inicia amb el projecte Gayà una recerca personal i del seu propi llenguatge a través d'un repertori intimista que viatja sonorament entre el pop i el folk i que, alhora, es nodreix de la tradició més arrelada a la terra. Les seves cançons evoquen la natura i apel·len l'amor romàntic del XIX, amb una veu dolça i un to emocional, sovint melancòlic.

El dia 7 de febrer tindrem a l'Isaac Ulam. Artista multidisciplinari de caràcter autodidacte i del que podem destacar el seu treball Ratpenat on descobrim com ha batut les seves addiccions i com ara se sent capaç de tornar a mirar la vida als ulls. Aquest gener estrenarà el seu nou disc sota el nom Relapse and rebirth.

Verdcel el dia 21 de febrer

Continuarem amb Verdcel el dia 21 de febrer. Bifocal:ras i pols és el nou treball de Verdcel. Alfons Olmo ha bastit una veu única dins el llenguatge modern de la cançó. Més sintètic que mai s'apropia dels timbres i els ritmes orgànics des d'una òptica contemporània per enlairar versos íntims de l'ànima, per aflorar sentiments col·lectius sobre el temps que vivim.

El dia 6 de març ens acompanyarà Miquel Pujadó. És l'artista més veterà d'aquesta edició i podem destacar d'ell que ha actuat arreu d'Europa i Amèrica i ha enregistrat 11 discos amb les seves pròpies cançons, 3 amb les seves adpatacions de Georges Brassens i 3 amb poemes musicats. A més de cantant i autor de cançons, és compositor i adaptador. Pel dia 30 de març comptarem amb la presència de Susannes, cantautora rural que presentarà dona llavor. Evoca el paisatge sonor de la ruralitat catalana fent paral·lelismes amb el seu propi paisatge interior emocional.

La visita de Cris Juanico presentant cançons del seu nou disc Viu

I per finalitzar, el dia 3 d'abril ens visitarà Cris Juanico presentant cançons del seu nou disc Viu. Un disc amb cançons que ens canten històries quotidianes de superació, d'escenes vitals, històries de persones que estimen, que tenen pors i dubten, que creuen i s'alegren de viure, totes inspirades en la Menorca més salvatge de la que ell n'és un privilegiat element més. Tots els concerts tindran lloc a la sala ARCA i esperem rebre del públic per aquesta edició la mateixa acceptació que ens han mostrat any rere any.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari