Catalunya Diari

Almacelles adquireix 78.000 m² en l'àmbit de l'Era del Comte

El ple de l’Ajuntament és qui haurà d’aprovar la proposta per tirar endavant el projecte

L'Ajuntament d'Almacelles ha adquirit aquesta setmana per un import de 231.344,35 euros a la Cooperativa Habitatge Entorn, SCCL –vinculada al sindicat Comissions Obreres de Catalunya– un total de 36 parcel·les en l'àmbit de l'Era del Comte, al sud-oest del municipi, que sumen 77.637 m², l'equivalent a gairebé 8 hectàrees.

Cal dir que aquest sector es va crear l'any 1995 per iniciativa privada amb l'objectiu d'ubicar en ell un poligon industrial, però el projecte va quedar totalment paralitzat després que els seus propietaris no arribessin a desenvolupar la seva urbanització, que en aquells anys estava valorada en 300 milions de pessetes (aproximadament, 1,8 milions d'euros).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Davant la paràlisi d'aquesta iniciativa per impulsar un polígon, l'any 2007 el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que va ser aprovat per la majoria dels partits representats a l'Ajuntament (CiU, ERC i grup Independent), es va decidir crear d'altres zones industrials en altres àmbits del municipi.

Imatge de la nova zona residencial d'Almacelles
Almacelles adquireix 78.000 m2 en l’àmbit de l’Era del Comte | LleidaDiari.cat

Un conjunt d'àrees residencials estratègiques a Catalunya

Aquell mateix 2007, el Govern de la Generalitat acordaria crear un conjunt d'àrees residencials estratègiques a Catalunya, a què incorporarien l'Era del Comte d'Almacelles per a la creació d'habitatges socials i capgirar la situació de dèficit de sòl residencial que existia arran del fort creixement demogràfic que llavors experimentava el municipi. És en aquell moment que la Cooperativa d'Habitatge Entorn compraria fins a 36 finques del sector amb el clar objectiu d'impulsar la construcció d'habitatges, encara que aquesta iniciativa al final tampoc prosperaria.

Han passat 26 anys des de la primera iniciativa quan, ara, l'Ajuntament ha comprat aquesta setmana aquests gairebé 78.000 metres quadrats. Durant les setmanes vinents l'Equip de Govern impulsarà la modificació de diversos sectors del POUM d'aquest àmbit, amb l'objectiu de reorganitzar tota la zona i crear quatre noves zones: residencial, zona d'equipaments públics, una zona per a la construcció d'unes basses de laminació i també una zona industrial d'uns 15.000 metres quadrats.

El somni d'un polígon i d'una zona residencial

D'aquesta manera, el somni d'un polígon (1995) i d'una zona residencial (2007) podran veure la llum, adaptats a la nova realitat que suposa incorporar en aquesta superfície equipaments públics i basses de laminació, tot en consonància amb la sostenibilitat i el respecte als valors de l'ecologia i el medi ambient. El ple de l'Ajuntament és qui haurà d'aprovar la proposta i la Comissió d'Urbanisme de Lleida qui haurà de donar el vistiplau definitiu per tirar endavant el que ha de ser una de les iniciatives més importants per al desenvolupament del municipi durant aquesta dècada.


Comentaris

envia el comentari