Almenar arranja la carretera N-230

Els treballs consisteixen a reurbanitzar tota la banda est de la travessia
Imatge de les obres | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament d’Almenar ha iniciat les obres d’arranjament del tram de la N-230 al seu pas pel nucli urbà, en una actuació adreçada a millorar la fluïdesa del trànsit, així com la seguretat i comoditat de conductors i vianants. Els treballs consisteixen a reurbanitzar tota la banda est de la travessia (des de la rotonda d’accés al municipi per l’extrem sud fins al carrer Metge Trueta), executant noves voreres —més amples que les actuals— i noves illetes de vianants en la cruïlla entre els carrers Tarrragona i Josep Pla amb l’Avinguda de Lleida. Aquestes illetes serviran també per millorar la circulació rodada.

 

L’actuació municipal s’aprofitarà per soterrar, sota les voreres que es bastiran (al costat est del vial), noves infraestructures d’abastiment d’aigua, enllumenat públic, xarxa de baixa tensió i sanejament. També s’actuarà en l’espai públic o zona verda situat a la cantonada de l’Avinguda de Lleida amb el Camí del Pont de l’Almunia per tal de fer-lo més accessible als veïns i veïnes del municipi. En aquest sentit, s’hi executaran nous accessos i es delimitarà l’espai respectant l’alineació de la normativa urbanística vigent.

 

La N-230 és una carretera estatal de 187 quilòmetres que uneix Lleida amb la Val d'Aran, seguint el curs de la Noguera Ribagorçana. Comença a la ciutat de Lleida i finalitza a Bausen, a la frontera amb França. Passa per les comarques lleidatanes del Segrià, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran i les comarques aragoneses de la Llitera i la Ribagorça, i creua 23 municipis, incloent-hi Almenar.Comentaris

envia el comentari