Almenar dedica la jornada gastronòmica al món de les conserves

Imatge d'arxiu d'un tastet gastronòmic a Almenar | LleidaDiari.cat

 

Més de 200 tipus de melmelades, confitures, almívars, encurtits, escabetxos, confitats i salats, entre altres conserves, es podran degustar a la VIII Jornada de Tastets Gastronòmics d'Almenar, una iniciativa de l'associació Almenar Tastar i Menjar que tindrà lloc aquest diumenge a la Sala Polivalent d'Almenar. La jornada, que tindrà el lema genèric de 'Les conserves' i que inclourà també xerrades prèvies el dissabte, és oberta a tothom (veïns de la població i visitants) i té com a objectiu principal donar a conèixer la gastronomia tradicional i artesanal de la població segrianenca. L'alcaldessa i presidenta de l'associació Almenar Tastar i Menjar, Teresa Malla, explica que aquesta jornada consolida els objectius que es va marcar l'associació des de l'inici de l'experiència: «promocionar la cuina típica d'Almenar, conèixer cuiners i cuineres, degustar i gaudir dels plats cuinats, i fer d'aquesta jornada gastronòmica una festa cultural».

  

 

Prèviament a la jornada de tastos, dissabte tindrà lloc a la Sala Polivalent, a partir de les 19.00 hores, sengles xerrades titulades 'Història dels arbres fruiters', a càrrec de Josep Segués i Joan Carles Buchaca, membres d'Unió de Pagesos d'Almenar, i 'El gust de fet a casa', a càrrec d'Eduard Tortosa, representant de Melmelades El Tossalet d'Almenar. Aquesta darrera anirà acompanyada de degustacions gratuïtes de melmelades. Cal recordar que Almenar Tastar i Menjar organitza cada any una edició de la jornada gastronòmica al voltant d'un concepte diferent (la cuina de proximitat i de temporada, la cuina de tardor, la micologia, l'enologia, les menges de Nadal, etc.).