Catalunya Diari

Almenar dedica la jornada gastronòmica al món de les conserves

La VIII Jornada de Tastets Gastronòmics se celebrarà diumenge amb més de 200 degustacions
Imatge d'arxiu d'un tastet gastronòmic a Almenar
Imatge d'arxiu d'un tastet gastronòmic a Almenar | LleidaDiari.cat

Més de 200 tipus de melmelades, confitures, almívars, encurtits, escabetxos, confitats i salats, entre altres conserves, es podran degustar a la VIII Jornada de Tastets Gastronòmics d'Almenar, una iniciativa de l'associació Almenar Tastar i Menjar que tindrà lloc aquest diumenge a la Sala Polivalent d'Almenar. La jornada, que tindrà el lema genèric de 'Les conserves' i que inclourà també xerrades prèvies el dissabte, és oberta a tothom (veïns de la població i visitants) i té com a objectiu principal donar a conèixer la gastronomia tradicional i artesanal de la població segrianenca. L'alcaldessa i presidenta de l'associació Almenar Tastar i Menjar, Teresa Malla, explica que aquesta jornada consolida els objectius que es va marcar l'associació des de l'inici de l'experiència: «promocionar la cuina típica d'Almenar, conèixer cuiners i cuineres, degustar i gaudir dels plats cuinats, i fer d'aquesta jornada gastronòmica una festa cultural».

  

Prèviament a la jornada de tastos, dissabte tindrà lloc a la Sala Polivalent, a partir de les 19.00 hores, sengles xerrades titulades 'Història dels arbres fruiters', a càrrec de Josep Segués i Joan Carles Buchaca, membres d'Unió de Pagesos d'Almenar, i 'El gust de fet a casa', a càrrec d'Eduard Tortosa, representant de Melmelades El Tossalet d'Almenar. Aquesta darrera anirà acompanyada de degustacions gratuïtes de melmelades. Cal recordar que Almenar Tastar i Menjar organitza cada any una edició de la jornada gastronòmica al voltant d'un concepte diferent (la cuina de proximitat i de temporada, la cuina de tardor, la micologia, l'enologia, les menges de Nadal, etc.).



Comentaris

envia el comentari