Catalunya Diari

Almenar inicia la recollida selectiva porta a porta

L’objectiu és assolir el reciclatge d’entre el 70 i el 80% dels residus

Imatge de la recollida
Imatge de la recollida | LleidaDiari.cat

Almenar ha iniciat aquest dilluns la recollida selectiva Porta a Porta, que beneficiarà unes 1.300 llars del municipi i que té l'objectiu d'assolir el reciclatge d'entre el 70 i el 80% dels residus generats. Actualment el percentatge assoleix només el 20%, molt lluny del que estipula la normativa europea, que estableix un mínim del 50% de cara a l'any 2020. El regidor de Benestar Social, Salut i Noves Tecnologies, Carles Ferrer, considera que la recollida selectiva Porta a Porta «és la millor solució per a Almenar, ja que la configuració complicada del centre històric del poble fa complicada l'altra solució, que serien les illes de contenidors, i que obligaria els veïns a caminar bastant». Ferrer creu que la solució adoptada, tot i que per a molts almenarencs suposarà un canvi d'hàbits, «és en definitiva la més còmoda, pràctica i efectiva».

La recollida Porta a Porta es complementarà amb dues mini deixalleries per a la zona rural (a la Partida La Plana i a la Bassa Nova), destinades als residus de masies i granges, i amb una tercera mini deixalleria al poble, per a casos d'emergència (a la Baixada del Calvari). Els tradicionals contenidors verds i les illes de contenidors es retiraran aquesta setmana del municipi. Pel que fa a la recollida dels grans generadors de residus (restaurants, bars, comerços, oficines grans equipaments) s'ha establert dilluns per a la recollida del paper; dimarts, divendres i diumenge per a l'orgànica; dimecres i dissabte per als envasos, i dijous per al vidre i per a la resta de residus. Aquest àmbit es reforçarà amb recollides complementàries en cas de necessitat.

El camió de la recollida de residus d'Almenar
El camió de la recollida de residus d'Almenar | LleidaDiari.cat

 

Cal recordar que aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures destinades a millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient en el municipi, el qual s'ha plantejat com a fita consolidar-se com en la dècada vinent com un dels més sostenibles de la demarcació. El consistori segrianenc va adquirir aquest darrer compromís l'any 2016 en adherir-se al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, a partir del qual es va redactar un Pla d'Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima que es va començar a aplicar a principis d'aquest 2018.


Comentaris

envia el comentari