Catalunya Diari

Almenar estrena un nou mirador

Amb vistes al Segrià, la Noguera i l'Aragó

Les escales habilitades per pujar al nou mirador d'Almenar.
Les escales habilitades per pujar al nou mirador d'Almenar. | LleidaDiari.cat

Almenar compta des d'aquest dissabte amb un nou mirador. Un espai en el qual els visitants poden gaudir d'una panoràmica única sobre el nord del municipi, des del qual es veuen diferents municipis de les comarques del Segrià i de la Noguera, així com diverses àrees de l'Aragó.

Aquest nou equipament és el primer mirador «oficial» bastit per l'Ajuntament d'Almenar i té una particularitat: està íntegrament pagat per la companyia Electricitat d'Almenar (EDA). La inauguració d'aquesta nova instal·lació ha anat a càrrec de l'alcaldessa d'aquesta localitat, Teresa Malla, i el gerent de la companyia Electricitat d'Almenar, Santi Cornet. L'acte ha tingut lloc aquest dissabte, a partir de les 21.00 hores. La festa va continuar després amb un sopar popular per a tots els veïns i veïnes de la població, a la Plaça de la vila. Un jornada que va cloure amb una cantada d'havaneres a càrrec del grup Son de l'Havana.

La jornada va continuar amb un sopar popular a la Plaça de la vila d'Almenar.
La jornada va continuar amb un sopar popular a la Plaça de la vila d'Almenar. | LleidaDiari.cat

 

«Mirador La Carnisseria»

Els treballs realitzats a l’anomenat «Mirador La Carnisseria» han consistit en el condicionament d’una placeta amb un mur de pedra, una barana metàl·lica i enllumenat, situada darrere l’Ajuntament i encarada a la part nord del municipi. El nom de l'equipament, «Mirador La Carnisseria» és en honor a la primera carnisseria que va tenir el poble d'Almenar.

Durant l'acte d'inauguració, l'alcaldessa de la població va destacar el fet que «l’obra ha permès recuperar una volta antiga de pedra del segle XVI i ha creat una connexió directa —per mitjà de les noves escales— entre la Pujada del Fossar i el centre històric del poble».

El mirador ha estat finançat per la companyia Electricitat d’Almenar, una societat de capital 100% municipal que té com a missió la comercialització d’energia elèctrica, reinvertint una part dels ingressos en actuacions urbanístiques, esportives o culturals al mateix municipi.

La inauguració va estar presidida per l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, i el gerent de la companyia Electricitat d’Almenar, Santi Cornet.
La inauguració va estar presidida per l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, i el gerent de la companyia Electricitat d’Almenar, Santi Cornet. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari