Catalunya Diari

El Parc Màgic d'Almenar obre les seves portes

Ocupa 2.200 metres quadrats i està concebut com un espai de descoberta i d’oci en contacte amb la natura, i compromès amb el medi ambient

Imatge de la inauguració del Parc Màgic d'Almenar, el dia 5 de setembre de 2020.
Imatge de la inauguració del Parc Màgic d'Almenar. | LleidaDiari.cat

Almenar ha inaugurat aquest dissabte el Parc Màgic de la localitat, un espai amb una extensió de 2.200 metres quadrats (adaptat a persones amb mobilitat reduïda) i que està concebut com un espai de descoberta i d’oci en contacte amb la natura, i compromès amb el medi ambient. L'equipament s’ha aixecat cercant la màxima eficiència energètica i utilitzant recursos naturals per minimitzar l’alteració del medi ambient. El Parc Màgic d'Almenar és un lloc únic, ja que no n'hi ha cap igual a la demarcació.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Ubicat a l'entrada del municipi per la carretera N-230, la instal·lació està pensada per a un públic de totes les edats, on petits i grans poden jugar, gaudir de la natura i deixar córrer la imaginació tot descobrint un món de fantasia ple de nans, fades, follets i altres éssers fantàstics, com el Ratolinet Pérez, el Patufet o la Rateta Presumida. És, a més, un parc compromès amb el medi ambient, ja que s’ha cercat la màxima eficiència que permet l’estalvi energètic i s’han utilitzat recursos naturals, minimitzant l’alteració del medi ambient, recuperant plantes autòctones i permetent gaudir de la natura en tota la seva plenitud. De fet, és un equipament que pertany al sistema verd. Està finançat exclusivament per l’Ajuntament d’Almenar i l’empresa municipal Elèctrica d’Almenar (EDA).
 
 
Dins el parc es poden dur a terme activitats (jugar, practicar esport, llegir, fer un mos, gaudir de la natura i de la vida sana, esbargir-se,...) en els diferents espais en els quals està dividit: zona de pícnic (‘Pa amb vi i sucre’), biblioteca oberta (‘Pati Blau’), zona de fantasia (‘El Bosc Encantat’), zona de jocs, zona d’estiraments, zona biosaludable, passeig (‘La Rambla’), El llac dels bandolers, El camí del Bosc, El camí de la Felicitat i El camí de la Vida.
 
 
Es tracta, doncs, d’un lloc per deixar-se seduir per la natura, però també d’un espai de descoberta i aprenentatge, de trobada i d’oci, tot plegat promovent l’ús respectuós i sostenible del Parc, preservant els seus valors naturals.​
 
 
L'acte d'inauguració del Parc Màgic ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; qui ha estat acompanyat del vicepresident quart, Ferran Accensi; la diputada Helena Martínez; l'alcaldessa d'Almenar, M. Teresa Malla, i per Toni Bosch, president en funcions del Consell Comarcal del Segrià, a més de membres de la corporació municipal. La presentació ha estat amenitzada per les companyies SAC Espectacles i Nopatiskos.

Comentaris

envia el comentari