Catalunya Diari

Almenar recorda aquest cap de setmana el seu passat medieval

Durant els dos dies hi ha un extens programes per a totes les edats

Imatge d'arxiu d'una altra festa medieval | LleidaDiari.cat

Els carrers del centre històric d'Almenar s'ompliran aquest cap de setmana d'activitats amb la celebració del XXI Mercat Medieval, que aplegarà una setantena de parades, amb venda directa de productes artesanals i agroalimentaris de proximitat i la mostra d'oficis antics de l'entorn rural, com el canyissaire, el cisteller, el matalasser, la filadora, el fuster, l'apicultor, el ceramista o l'elaborador de retaules romànics, entre d'altres. Com a novetats, destaquen l'espectacle de foc i efectes visuals 'Cavallers del foc', que es farà el dissabte a les 22.30 hores a la plaça Sant Roc, i la Justa Medieval al Castell dels Moros, que tindrà lloc el diumenge a les 19 hores, a càrrec de Medievàlia. Pel que fa a les actuacions, cal destacar el concert de gospel a l'església de Santa Maria, amb el cor de gospel i música moderna Veus.kat (dissabte a les 18 hores), i l'espectacle del Gran Mag Reivax a la plaça de la Vila (diumenge a les 13 hores).

La cercavila i l'obertura del mercat amb les autoritats locals tindrà lloc aquest dissabte a les 11.30 hores, a la plaça de la vila. A continuació hi haurà la cercavila de contes i el lliurament dels premis del Concurs de Punts de Llibre 'Almenar Medieval'. A la tarda destaca la cercavila 'La Gresca Medieval' (a les 17.30 hores) i l'actuació dels Dansaires de Medievàlia. A la nit, a la plaça Sant Roc, tindrà lloc el sopar i l'actuació dels Dansaires de Medievàlia i els Cavallers del foc i, a la Sala polivalent, el festival Electro-Medieval (a les 0.30 hores).

El diumenge 11 de juny, a partir del migdia, els visitants del mercat podran gaudir de la ronda musical trobadoresca i de la desfilada de la Guàrdia Irreal. A la tarda, a partir de les 18 hores, al Castell dels Moros hi haurà un espectacle de dansa a càrrec del Club de Rítmica d'Almenar. Finalment, a les 21.30 hores, es desenvoluparà la cercavila de cloenda amb una trentena de músics d'arreu de les Terres de Ponent. Altres activitats destacades són la visita dels banys jueus de la Casa Bepet, el guarniment del carrer de les bruixes, el campament medieval a la plaça Montserrat i la visita guiada el dissabte i el diumenge a les 17, des de la plaça Soldevila.


Comentaris

envia el comentari