Catalunya Diari

Alpicat acull una exposició que retrata l’evolució després d’un càncer de mama

L’autora oferirà una conferència divendres vinent a Alpicat
Imatge de l'exposició
Imatge de l'exposició | LleidaDiari.cat

La planta baixa del Pavelló Municipal Antoni Roura d'Alpicat acull, des d'ahir i fins al dia 31, l'exposició «Identitat esculpida», de Mar Hdez Plana. La mostra es podrà veure cada dia de 9.00 a 20.00 hores amb entrada lliure i gratuïta. Mar Hdez Plana, l'autora del projecte, va ser diagnosticada de càncer de mama al cap de 36 anys. A partir d'aquí, i gràcies al diagnòstic i al fet d'haver de passar per cirurgia i radioteràpia, es va aferrar al recurs de la bicicleta i va descobrir l'esport.

 

La mostra neix, doncs, de la necessitat d'expressió artística sorgida d'aquest procés personal davant la malaltia, i de la transformació, no només física sinó en tots els aspectes i facetes personals, que aquesta va suposar. El resultat de tot plegat és aquesta exposició formada per un recull d'imatges que tracten simbòlicament aquest procés viscut en primer persona per Mar Hdez Plana, escultora de professió. Les fotografies aborden de forma estètica tot el que hi ha darrere el càncer de mama.

Imatge de l'exposició
Imatge de l'exposició | LleidaDiari.cat

 

 

El suport utilitzat per a l'exposició són els roll-up, divuit en total, dels quals dotze són d'imatges de 200x214 centímetres i els altres, sis de textos de 85x214 centímetres. L'exposició, que es va inaugurar a Castellar del Vallès i ha viatjat per tot Catalunya, va acompanyada d'una conferència en què l'autora explica el procés personal viscut, els reptes esportius i les accions desenvolupades i per desenvolupar, i que en el cas d'Alpicat tindrà lloc divendres vinent, dia 26, a les 19.00 hores al mateix Pavelló, en una sessió en què hi intervindran, entre d'altres, el doctor Edelmir Iglesias, cap de la Unitat de Mama de l'Hospital Arnau de Vilanova.

Cartell de l'exposició
Cartell de l'exposició | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari