Catalunya Diari

Alpicat adapta a les circumstàncies la festa dels fanalets de Sant Jaume

Proposa confeccionar els fanalets a casa, fotografiar-los la nit del 24 de juliol i enviar-los a l’Ajuntament, que en farà difusió

Patrons dels fanalets de Sant Jaume d'Alpicat
Alpicat adapta a les circumstàncies la festa dels fanalets de Sant Jaume | LleidaDiari.cat

Malgrat les circumstàncies especials d'enguany, Alpicat no vol perdre la tradició dels fanalets de Sant Jaume, motiu pel qual des de l'Ajuntament s'ha impulsat una iniciativa per adaptar la festa a la situació actual, de manera que es proposa fer fanalets casolans.

Així, es convida a tothom, nens, nenes, petits i grans, a confeccionar el fanalet, sigui per iniciativa pròpia o bé utilitzant algun dels patrons que s'han preparat al Casal d'Estiu d'Alpicat gràcies al suport de Tren Màgic, que sempre col·labora amb la festa, uns fanalets que es poden preparar a casa amb una ampolla d'aigua. Podeu veure els patrons en la imatge adjunta.

Una foto amb el fanalet encès

De fet, aquest 2020 es compleixen 25 anys des que a Alpicat es fan tallers de fanalets, amb unes creacions que després es passejaven pel poble en una processó en honor a Sant Jaume. Aquest any, aquest recorregut no es podrà fer, motiu pel qual s'ha buscat una alternativa, que consistirà en el fet que el divendres 24 de juliol, a les 10 de la nit, tothom que hagi fet el seu fanalet, el tregui al balcó o al jardí de casa seva i es faci una foto amb el fanalet encès. Aquesta imatge la pot enviar al WhatsApp de l'Ajuntament (telèfon 660 44 81 61), i totes les fotos que rebrem les penjarem a les xarxes socials de l'Ajuntament.


Comentaris

envia el comentari