Catalunya Diari

Alpicat construirà una zona d’esbarjo per a gossos

S’ubicarà a l’avinguda del Parc i ocuparà un espai de més de 1.200 metres quadrats, actualment sense ús

Zona d'esbarjo per a gossos a Alpicat
Zona d'esbarjo per a gossos a Alpicat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alpicat ha donat llum verda a la construcció de la primera zona d'esbarjo per a gossos del municipi. L'equipament, ubicat en terrenys municipals a l'avinguda del Parc, entre el camí de Raimat i Joaquim Costa (sector SUDR4), ocuparà un espai de més de 1.200 m2, actualment sense ús. Es distribuirà en dues zones, una per a gossos grans i que ocuparà aproximadament 850 m2, i una per a gossos més petits de 400 m2, on s'habilitarà una zona per a defecacions, una zona arbrada, il·luminació i una via d'accés per a les persones.

La finalitat de l'obra es correspon a minimitzar els problemes de contaminació odorífera i acústica que poden provocar els gossos si no s'habiliten espais d'esbarjo per als animals. És per aquesta raó que l'Ajuntament d'Alpicat vol destinar un terreny municipal per instal·lar un pipi-can amb elements adequats que eliminin o minimitzin aquests tipus d'agressions medi ambientals i evitin, a més, molèsties als habitants del municipi.

Actualment hi ha al municipi uns 800 gossos

L'Ajuntament estima que actualment hi ha al municipi uns 800 gossos, dels quals 550 estan censats, motiu pel qual també ha endegat una campanya de sensibilització per tal que els propietaris dels animals els censin a l'Ajuntament. L'actuació compta amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals s'espera disposar d'un ajut de la Diputació de Lleida de 25.000 euros. Al respecte, l'alcalde Joan Gilart ha dit que amb aquesta actuació «donem resposta a la demanda dels propietaris dels animals de disposar d'una zona d'esbarjo per a gossos».

Altres notícies sobre Alpicat

L'Ajuntament d'Alpicat ha finalitzat la construcció d'un camí escolar que té com a finalitat fer més segur el trànsit a peu dels alumnes de l'Escola Doctor Serés i de l'Institut d'Alpicat. És amb aquest objectiu que en total s'han instal·lat 25 senyals verticals que adverteixen als conductors del pas dels nens i nenes en direcció als centres escolars, i a la vegada també s'han pintat franges blaves en els passos de vianants per orientar els alumnes a seguir el camí més segur.

L'itinerari s'ha consensuat amb els representants de les AMPES de l'Escola Doctor Serés i de l'Institut amb l'objectiu de disposar de tres rutes segures a les principals vies urbanes del nucli sense trànsit pesat, com són l'avinguda del Parc, el carrer de Lleida i el carrer Farraginals. Cal destacar que les rutes s'han habilitat aprofitant els passos de vianants protegits per aparcaments per evitar els atropellaments. L'alcalde Joan Gilart ha explicat que aquesta tasca s'ha vist facilitada pel fet de «tenir la major part de l'oferta escolar concentrada en un espai», una circumstància que «ens permet habilitar els camins escolars més segurs amb l'objectiu d'evitar o minimitzar els accidents o qualsevol mena d'incidència».


Comentaris

envia el comentari