Catalunya Diari

Alpicat enceta quatre dies d’activitats dins la seva Festa Major més atípica

Els espectacles infantils, el teatre i la música, amb formacions com La Fúmiga, Suu, Joan Garriga i diferents orquestres, formen el menú

Cartell de la Festa Major d'Alpicat

Els actes seran gratuïts amb reserva prèvia i se celebraran en espais adaptats i amb rigoroses mesures seguint els protocols sanitaris | LleidaDiari.cat

Alpicat obrirà aquest dijous, dia 20 d'agost, quatre dies d'activitats dins la seva Festa Major més atípica, que se celebrarà fins diumenge 23. Els espectacles infantils, el teatre i la música, amb formacions com La Fúmiga, Suu, Joan Garriga i diferents orquestres, formen el gruix de la programació. El pregó anirà a càrrec dels professionals sanitaris del consultori mèdic, que seran homenatjats.

L'Ajuntament d'Alpicat ha preparat tots els detalls de cara a una Festa Major que arriba marcada per les rigoroses mesures d'higiene i seguretat pautades pels protocols sanitaris, i que inclouen aspectes com ara l'aforament limitat, motiu pel qual s'ha hagut de fer reserva online anticipada de les localitats per als espectacles, que seran tots gratuïts.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Espais especialment adequats per tal de garantir la seguretat de tothom

A més, els actes es desenvoluparan en espais especialment adequats per tal de garantir la seguretat de tothom, que en el cas del recinte del Parc del Graó, que acollirà bona part dels actes, hi haurà un punt d'accés a les instal·lacions, s'haurà d'utilitzar el gel hidroalcohòlic que s'hi dispensarà i serà indispensable l'ús de la mascareta. Es col·locaran cintes al terra per garantir la distància social i per marcar els recorreguts d'entrada i de sortida, que es faran de manera esglaonada. Els espectadors hauran d'estar asseguts i mantenir la distància d'1,5 metres. A més, abans i després de cada acte, es realitzarà la neteja i desinfecció dels espais utilitzats pel públic i pels artistes.

Pel que fa a la programació, els actes s'iniciaran el dijous 20 amb una jornada que inclourà, a la tarda, una actuació per als més joves amb El Pot Petit, i al vespre, l'espectacle teatral 'El Sr. Marcel·lí fa de Capri i el Sr. Bohigas, no', amb Jaume Nolla. Enmig d'aquests dos actes, arribarà el pregó de festes, que enguany serà ben diferent: anirà a càrrec dels professionals del consultori mèdic d'Alpicat, que rebran un merescut homenatge per la seva tasca durant la pandèmia. També es lliuraran els premis del concurs de cartells de la Festa Major, que ha tingut com a guanyadora Laura Lucas Florentí.

Processó amb l'Orquestra La Principal de la Bisbal

Divendres 21, la festa començarà amb processó amb l'Orquestra La Principal de la Bisbal en honor a Sant Bartomeu, patró de la vila, seguida de la Santa Missa cantada per la coral Sant Bartomeu. En acabar hi haurà una ballada de sardanes amb els Dansaires del Pi d'Alpicat i l'Orquestra La Principal de la Bisbal, a més de l'espectacle de titelles 'La mongetera màgica', a càrrec de Festuc Teatre. A la tarda serà el torn per al concert amb l'Orquestra La Principal de la Bisbal, i a la nit arribarà l'obra de teatre 'Lapònia', amb Meritxell Huertas, Roger Coma, Meritxell Calvi i Manel Sans. El dia acabarà amb el concert dels valencians La Fúmiga, un dels projectes més engrescadors de la música actual.

Passant ja al dissabte 22, la programació s'encetarà al matí amb l'espectacle 'Le voyage', a càrrec de JAM, i seguirà a la tarda amb 'Camí a l'escola', de Campi qui Pugui, tots dos de caire familiar. Al vespre arribarà el concert de l'Orquestra Selvatana, i a la nit Joan Garriga posarà la cloenda als actes amb una actuació en què demostrarà per què ha esdevingut una figura clau en l'evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya.

Un espectacle familiar a càrrec de Pep López

La darrera jornada de la Festa Major, el diumenge 23, s'iniciarà amb un espectacle familiar a càrrec de Pep López, 'Per terra de dracs'. A la tarda serà el torn per als jocs de fusta de Sac Espectacles i un concert a càrrec de l'Orquestra Junior's. Posteriorment, l'actuació de la Suu, una jove que s'ha convertit en una de les cantautores amb més futur de la música en català i en espanyol, serà el preludi del castell de focs artificials que posarà el punt final a la Festa Major 2020 d'Alpicat.
Podeu consultar el programa complet de la Festa Major 2020 d'Alpicat a: http://www.alpicat.cat/departaments/festes/festa-major-agost-2020/llibret-de-la-festa-major-2020/view.


Comentaris

envia el comentari