Catalunya Diari

Alpicat habilita un camí escolar segur

L’Ajuntament ha finalitzat l’adequació i senyalització d’una ruta que faciliti el trànsit a peu dels alumnes cap a l’Escola Doctor Serés i l’Institut

Imatge de l'itinerari
Imatge de l'itinerari | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alpicat ha finalitzat la construcció d'un camí escolar que té com a finalitat fer més segur el trànsit a peu dels alumnes de l'Escola Doctor Serés i de l'Institut d'Alpicat. És amb aquest objectiu que en total s'han instal·lat 25 senyals verticals que adverteixen als conductors del pas dels nens i nenes en direcció als centres escolars, i a la vegada també s'han pintat franges blaves en els passos de vianants per orientar els alumnes a seguir el camí més segur.

L'itinerari s'ha consensuat amb els representants de les AMPES de l'Escola Doctor Serés i de l'Institut amb l'objectiu de disposar de tres rutes segures a les principals vies urbanes del nucli sense trànsit pesat, com són l'avinguda del Parc, el carrer de Lleida i el carrer Farraginals. Cal destacar que les rutes s'han habilitat aprofitant els passos de vianants protegits per aparcaments per evitar els atropellaments. L'alcalde Joan Gilart ha explicat que aquesta tasca s'ha vist facilitada pel fet de «tenir la major part de l'oferta escolar concentrada en un espai», una circumstància que «ens permet habilitar els camins escolars més segurs amb l'objectiu d'evitar o minimitzar els accidents o qualsevol mena d'incidència».

Alpicat congela les taxes per l'any vinent

L'Ajuntament d'Alpicat ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern (PDeCAT i GIALP) els pressupostos per a l'any 2019 amb un import de 4,9 milions d'euros. En destaca la congelació per cinquè any consecutiu dels principals impostos i taxes municipals, mentre que, pel que fa a les partides d'inversió, es preveu la renovació de la gespa del camp de futbol municipal i la millora del camí de Raïmat, nexe de connexió entre Alpicat i les urbanitzacions del pla de la Cerdera. L'alcalde Joan Gilart ha volgut destacar que algunes d'aquestes inversions «han estat reivindicades per diversos sectors i associacions».

Gilart també ha comentat que des de l'equip de govern «s'ha prioritzat el fet de continuar mantenint els serveis que actualment presta l'Ajuntament amb els recursos de què disposem». En aquest sentit, destaca una important dotació pressupostària per a assumptes socials, com ara la sanitat, l'educació i els serveis socials, així com el medi ambient, l'esport i les millores en la via pública. De la mateixa manera, es mantenen els ajuts per associacions i entitats culturals del municipi, una partida força important, ja que, tal com ha precisat l'alcalde, «a Alpicat tenim més de 25 associacions de les quals l'Ajuntament vol ser-hi al costat per ajudar-les en la seva tasca, tan important per al nostre municipi». Gilart ha remarcat així mateix que hi ha previsió d'anar incorporant durant l'any 2019 noves inversions quan es disposi de l'oportú finançament.

  


Comentaris

envia el comentari