Catalunya Diari

Alpicat inaugura el Pump Track, un espai lúdic familiar únic a Catalunya

Es tracta d'un circuit asfaltat que és apte per a bicicletes, monopatins, patins, 'skates' i similars

La inauguració del Pump Track va comptar amb una demostració | LleidaDiari.cat
Alpicat compta amb un nou espai lúdic de caràcter familiar, esportiu i gratuït gràcies a la inauguració del Pump Track, una instal·lació única i pionera a Catalunya. Es tracta d'un circuit asfaltat que és apte per a bicicletes, monopatins, patins, 'skates' i similars, i que es pot recórrer sense necessitat d'impulsar-se, només amb la inèrcia adquirida mitjançant els salts i peralts que presenta el recorregut. Les obres del Pump Track d'Alpicat es van iniciar cap al mes de febrer i es van culminar entre l'abril i el maig amb les tasques d'enquitranament, la instal·lació de tanques i el pintat de les línies del circuit, entre altres feines. El d'Alpicat és el primer Pump Track d'aquestes característiques a Catalunya, ja que habitualment són de terra. Està ubicat en una zona d'equipaments a la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Mirador, en un terreny d'uns 900 metres quadrats. L'Ajuntament d'Alpicat va adjudicar les obres de construcció a l'empresa Arnó Infraestructures per 34.568 euros.

Les instal·lacions han estat inaugurades per l'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, i el representant de la Diputació de Lleida, Antoni Fo. L'acte s'ha dut a terme en el marc de les festes de Sant Isidre d'Alpicat i també hi han participat les pubilles del poble, que han estat les encarregades de donar la benvinguda als presents abans d'entrar al recinte. 

En el seu parlament, Gilart ha destacat «el caire pioner i familiar de la nova instal·lació» recordant que «és municipal i oberta a tots els públics, respectant, això sí, totes les normes de seguretat». L'alcalde, també ha destacat «el gran suport que hem rebut i rebem de la Diputació de Lleida, que ens permet seguir dotant Alpicat d'infraestructures que sumen a l'hora de fer poble».

Persones de totes les edats poden gaudir del Pump Track | LleidaDiari.cat

 

Imatge de la inauguració de les innovadores instal·lacions d'Alpicat | LleidaDiari.cat 

A més de la protocol·lària tallada de cinta, la inauguració ha inclòs una petita exhibició sobre el terreny a càrrec de representants del BMX Vila-sana, amb Marc Tugues al capdavant, que ha permès començar a intuir les possibilitats que ofereix aquest nou equipament públic. En aquest sentit, la nova instal·lació neix amb l'objectiu de potenciar aquest caire familiar, atès que no es tracta d'un recinte apte només per a competició, sinó que es vol impulsar el vessant lúdic obrint-lo a un públic menys especialitzat.


Comentaris

envia el comentari