Catalunya Diari

Alpicat tanca la 7a edició de Circ Picat amb totes les entrades exhaurides

El director artístic de Circ Picat, Jordi Escuer, ha fet una valoració molt positiva de l'edició

Pla general d'un dels espectacles de la 7a edició de Circ Picat d'Alpicat on es veu el públic distribuit per unitats familiars
Alpicat tanca la 7a edició de Circ Picat amb totes les entrades exhaurides i més de 1.000 espectadors | LleidaDiari.cat

Circ Picat, el Festival de Circ i Arts en Viu d'Alpicat (Segrià), ha tancat aquest diumenge la seva 7a edició amb més de mil espectadors i totes les entrades exhaurides. En total, dotze companyies catalanes han passat pel festival que enguany ha tingut una durada de quatre dies, un més respecte a l'any passat.

El seu director artístic, Jordi Escuer, ha qualificat l'edició «d'èxit» malgrat el canvi de dates, de juny a setembre, i les restriccions derivades de la covid-19. Així i tot, ha assegurat que les companyies «tenen moltes ganes de treballar» i que el públic vol «assistir a festivals i consumir cultura». La recaptació de les entrades, que enguany tenien un preu de dos euros per persona, es destinaran al Banc dels Aliments.

El clima de tracte personal que s'ha creat amb el públic

El director artístic de Circ Picat, Jordi Escuer, ha fet una valoració «molt positiva» de l'edició, no només perquè el públic ha exhaurit totes les entrades, sinó per la bona organització que hi ha hagut en l'àmbit intern i per l'alt nivell que han ofert les companyies. Així mateix, també ha volgut destacar el clima de tracte personal que s'ha creat amb el públic arran de les mesures de seguretat que els espectadors han hagut de seguir. «Abans t'havies de cuidar de la companyia i del lloc però no del públic», ha explicat Escuer, que considera que el fet que la gent se senti «cuidada" en un espai com Circ Picat «ens dona un punt interessant», ha dit.

Pel que fa a el cartell, ha comptat amb els espectacles, entre altres, d''El senyor de les baldufes' de Penélope&Aquiles, 'Posse' i 'Sabor' de Sound de Secà, que va fer doblet, o 'Antipasti' de El que ma queda. L'edició es tanca aquest diumenge amb la Companyia Vaques amb l'espectacle 'Ye Orbayu'. Ha estat una edició marcada, sobretot, per la crisi sanitària del coronavirus i les restriccions derivades d'aquesta. De fet, el Circ Picat d'enguany s'havia de celebrar al juny però la pandèmia va obligar a canviar de dates i el certamen es va passar al setembre. Enguany, el Circ Picat ha tingut un dia més amb l'objectiu d'espaiar la programació i evitar aglomeracions. D'aquesta manera, l'edició va començar el dijous dia 10 a la nit amb la inauguració i s'ha allargat fins aquest diumenge.

La covid-19 també va condicionar la programació del festival

Així mateix, la covid-19 també va condicionar la programació del festival, que davant la dificultat de comptar amb formacions internacionals, va optar per fer un cartell integrat exclusivament per companyies catalanes. En aquest sentit, des de Circ Picat han indicat que en aquesta edició s'ha volgut donar una «empenta» a les companyies de proximitat i ajudar-les en un moment «tan complicat com l'actual». Finalment, la pandèmia ha marcat l'espai on s'ha desenvolupat el festival, que normalment se celebrava per diferents escenaris d'Alpicat i que enguany ha centrat tota l'activitat en tres espais del Parc del Graó.


Comentaris

envia el comentari